keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Raparperijogurttijäätelö

Vielä vaan raparperia pukkaa, ihan kelpoja ovat, vaikkakin yleensä parhaita ovat alkukesän versiot. Jäätelöä lähdin tekemään, mutta laiskasti tällä kertaa jogurttipohjaista. Ehkä tämä on lähellä semmoista amerikkalaista frozen yoghurtia, jota ehkä jo pian New Yorkissa saan maistaa. Ohjeen pohjaksi nappasin tuon raparperiosuuden täältä. Vaihdoin kuitenkin kanelin vaniljaan, koska aika monessa muussa löytämässäni ohjeessa oli pohjana vaniljajäätelö.


100 g raparperia pieninä paloina
1 rkl voita
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
500 g turkkilaista jogurttia

Sulata voi pannulla ja lisää sokeri sekä raparperit. Anna karamellisoitua kunnolla puoliteholla. Käännä lämpö pois, kun raparperit ovat jonkin verran pehmenneet. Halkaise vaniljatanko ja sekoita se joukkoon. Anna jäähtyä ja ota vaniljatanko pois ennen kuin seos jämähtää. Sekoita jogurtti mukaan ja valmista jäätelöksi jäätelökoneella.

Tästä tuli aikas kirpsakkaa, joten jos teet tätä lapsille tai muille makean ystäville, voisi olla paikallaan laittaa puolikas desilitra lisää sokeria. Meillä tästä kuitenkin tykättiin ihan tämmöisenäänkin. Huomenna sitten uusi jäätelöohje, jos matkavalmisteluilta jää aikaa semmoinen talteen kirjata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...