maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kiinamies pelastaa helteellä

Aasialaisten ruokien asiantuntija, työkaverini J, mies joka toi sushin Suomeen, suositteli thaimaalaista/kiinalaista ravintolaa Chinamania, josta saa tilattua sapuskat kotiin telkkarista tutuissa pahvibokseissa (toimitus rajalliselle alueelle Helsingissä ja Vantaalla, ravintola sijaitsee Tapanilassa). Pakkohan tuota oli kokeilla, kun viikonlopun jatkunut helle ei houkutellut hellan äärelle.


Nettitilauksen voi Chinamanista hoitaa vaikka edellisenä päivänä. Näin varmaankin saa ruoat kätevimmin haluamaansa aikaan toimitettuna. Me valitsimme seuraavan asiakastoimituksen, mikä tällä kertaa tarkoitti noin tunnin toimitusaikaa.


Ruoat tosiaan oli pakattu jenkkityylisiin pahvipakkauksiin. Jotenkin tuntui, että boksit tuskin ovat kovin hyviä lämmöneristyskyvyltään, mutta ylläri pylläri ruoka olikin säilynyt kuumana todella hyvin. Toimitus sisälsi myös yhden onnenkeksin per tilattu annos. Oli muuten meikäläiselle ensimmäinen onnenkeksi koskaan.

Sapuskat olivat maukkaita. Suurimpaan osaan annoksista sai valita joko kanan, naudan tai possun pääraaka-aineeksi. Otimme yhden annoksen naudanlihalla ja yhden kanalla. Lisäksi otimme kolmanneksi annokseksi chinabossin, joka tulee aina kanaversiona. Tämä viimeksi mainittu oli erityissuosikki grillatun makuisine ananaksineen ja paprikoineen. Niin, ja olihan siinä toki hapanimelää kastiketta, josta tykkään paljon. Nami nami.


Varsinkin parempi puolisko oli hieman epäileväinen etukäteen, mutta lopputuloksena totesimme Chinamanin oikein hyväksi uudeksi tuttavuudeksi. Ehdottomasti tilaamme toistekin. Kelpo kiinalainen on hyvin varteenotettava vaihtoehtoehto krapulapäivän pizzalle tai kebabille.

Niin, ja tämä Chinaman siis kertoo olevansa thaimaalainen ravintola, mutta kyllä tuota listaa lukiessa (ja ehkä vähän ravintolan nimestäkin!) tuli kiinalainen enemmän mieleen. Ruokaa syödessä ehdin tämän Thaimaa-kytköksen unohtamaan kokonaan. Tokihan nämä aasian keittiöt lainailevat toisiltaan muutoinkin, mutta veikkaisin thaimaalaisen ruoan ystävän hieman pettyvän, jos olettaa ruoan olevan lähempänä esim. Helsingin keskustassa sijaitsevien thaimaalaisten ravintoloiden tarjontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...