lauantai 28. heinäkuuta 2012

Mee goreng-tyylinen paistettu nuudeli

Mee goreng on malesialainen ruoka ja minä en ole Malesiassa koskaan käynyt. Eipä siis hajuakaan, tuliko  oikeanlaista, mutta hyvää tämä oli joka tapauksessa. Ja sain taas sotkea keittiön uuden wokkipannuni kanssa. Ihan vieläkään en saanut nuudeliin semmoista pannun pohjaan kärähtäneen makua, joka mielestäni oli ihan parasta Thaimaassa keväällä syömissäni vastaavissa ruoissa. Mutta hei, tämähän ei olekaan thaimaalainen ruoka.


Ohjeen muuten varastin suoraan Soul Kitchenistä, joskaan en sitä nyt ihan tarkasti noudattanut. Vaihdoin nuudelitkin riisimalleihin, kun semmoisia näkyi kaapissa olevan.

120 g riisinuudeleita
1 rkl sambal oelek-kastiketta
1 rkl soijaa
1 tl sokeria
1/4 tl suolaa
2 rkl tomaattipyrettä
2 rkl ruokaöljyä
1/2 dl vettä
2 valkosipulin kynttä raastettuna
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
2 kananmunaa
1 paksoi pilkottuna (tai 2 minipaksoita pilkkomatta)
kourallinen pavunituja
200 g broilerin rintafilettä kuutioituna
8 kpl kuorittuja jättikatkaravun pyrstöjä
kourallinen cashew-pähkinöitä

Valmista nuudelit wokkausvalmiiksi pakkauksen ohjeen mukaan, esim. riisinuudeleiden tapauksessa seuraavalla tavalla: laita nuudelit kulhoon ja kaada kiehuva vesi päälle, huuhtele 1 minuutin kuluttua. Jätä nuudelit odottamaan.

Sekoita salbal oelek, tomaattipyre, soija sekä suola ja sokeri. Kuumenna öljy kuumaksi wokissa. Riko kananmunien rakenne ja lisää ne wokkiin reippaasti sekoitellen. Kun munat ovat jo vähän hyytyneet, lisää wokkiin raastettu valkosipuli ja inkivääri. Sekoita jälleen ja paista hetki. Lisää seuraavaksi kana ja paista pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää seuraavaksi nuudelit ja paista jälleen pari minuuttia sekoitellen. Tämän jälkeen lisää paksoit ja pavunidut. Paista sekoitellen minuutin verran. Lisää vesi ja katkaravut ja paista jälleen sekoitellen minuutin verran. Lisää lopuksi kastike ja paista vielä sekoitellen sen verran, että kanat kypsyvät.

Näissä wokkihommissa on oleellista pitää pannu koko ajan tolkuttoman kuumana ja lisätä aineita yksi kerrallaan niin, että pannu ei jäähdy liikaa. Jatkuva sekoittelu pitää myös muistaa. Itse etsiskelin pitkään sopivaa hämmennystyökalua hiiliteräswokilleni, kunnes totesin Fiskarsin reikäkauhan parhaaksi. Siinä varsi on sopivan loivassa kulmassa, jotta kauhaa voi käyttää paistolastana. Öljy ja nesteet valuvat kivasti kauhan rei'istä. Lisäksi on hyvä huomata, että sähkölieden kanssa wokkaaminen on aina vähän niin ja näin. Paitsi tietysti, jos sinulla on semmoinen induktiowokki, joita näkyy ammattikeittiöissä (siis semmoinen kupera induktiolevy, johon wokkipannu uppoaa).

Minä syyllistyn aina turhan isojen annosten wokkaamiseen. Vaikka wokkipannuni näyttää suurelta, ei siinä oikeastaan voi ihan tolkuttoman isoja annoksia valmistaa. Nytkin tein tupla-annoksen tätä ruokaa, missä ei ollut jälkeen päin ajateltuna mitään järkeä. Lähinnä syynä oli tuo kana, jota nyt kaupan pakkauksessa tuli sen verran, enkä jaksanut keksiä lopulle muuta käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...