keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Raparperi-inkiväärimehu

Vaimoke kuuli tästä ohjeesta työkaveriltaan. Ohje on napattu Koemaistajan blogista. Alkuperäisessä ohjeessa oli mukana kanelia, mutta se on tässä jätetty pois. Oikein raikas ja mukavan kesäinen juoma on tämä. Pitänee vielä kehitellä tästä joku drinksu jossain välissä, voisi nimittäin toimia drinksuaineena myös.


290 g raparperia
3/4 l vettä
15 g tuoretta inkivääriä suikaleina
1 dl ruokosokeria
1/2 lime

Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Kuori ja pilko inkivääri. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää ainekset. Keitä 20 minuuttia ja siivilöi. Lisää limen mehu ja pullota.

Alkuperäisessä ohjessa juoma pullotettiin jäähdytyksen jälkeen, mutta minä halusin vähän säilyvyyttä ja siksi pullotin kuumana. Tätä kun ehdimme maistelemaan kunnolla vasta kesälomareissulta palattuamme. Raparperien saatavuus voi silloin jo olla vähän heikompi, joten siksi tämä tuli väsättyä jo nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...