maanantai 7. helmikuuta 2011

Pepperonipastaa

Jääkaapista löytyi pari pätkää hyvänmakuista salamimakkaraa, jostapa päätin tehdä jonkinlaista pastaa. Onnistuin löytämään tällaisen reseptin, jossa käytetään pepperonimakkaraa. Toimii hyvin myös salamilla. Loppu pätkä salamia on vielä jemmassa ensi viikkoa varten. Toinen pastaresepti samasta aiheesta siis luvassa. Eläköön kestomakkara!

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
2 paprikaa pilkottuna
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk paseerattua tomaattia
1 tl paprikajauhetta
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
300 g pepperonimakkaraa/salamia
suolaa ja pippuria
lehtipersiljaa koristeluun
450 g pastaa
(parmesaanijuustoa raastettuna)

Kuullota sipulia oliiviöljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Lisää paprika, tomaatit ja paprikajauhe. Sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää lehtipersilja, paloiteltu makkara sekä suola ja pippuri. Tarkista maku. Anna hautua miedolla lämmöllä samalla kun keität pastan pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta keitetty pasta ja sekoita se kastikkeen joukkoon. Laita tarjolle ja koristele annokset lehtipersiljalla. Raasta parmesaania erilliseen kippoon, josta ruokailijat voivat sitä lisätä annostensa päälle makunsa mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...