sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Kanaa punaisella currykastikkeella

Näin hiihtolomaviikolla kaikki kynnelle kyenneet ovat siirtäneet itsensä Thaimaan lämpöön. Meidän tänne Suomen talveen värjöttelemään jääneiden on tyytyminen lautasmatkailuun. Siksi hankinkin jääkaappiin entisten massaman- ja panang-soossien viereen purkin myös punaista currytahnaa. Samalla reissulla Vii Voanista tarttui mukaan thaibasilikaa ja kookosmaitoa. Muut tämän ruoan perusainekset löytyivätkin jo valmiiksi kaapista ja lähikaupasta.

1/2 dl kookoskermaa
2 rkl punaista currytahnaa
4 dl kookosmaitoa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl palmusokeria
n. 400 g kanan rintafilettä suikaleina
50 g pala galangalia
5 kaffirlimetin lehteä
kourallinen kahtia revittyjä thaibasilikan lehtiä koristeluun

Paista kookoskermaa pannulla n. 5 minuuttia, kunnes rasva alkaa erottua. Lisää currytahna ja paista kunnes tuoksut alkavat irrota. Lisää kookosmaito, kalakastike ja palmusokeri, ja paista pari minuuttia. Lisää kana ja paista reilut 5 minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Lisää viipaloitu galangaljuuri ja kaffirlimetin lehdet. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa thaibasilikan lehdillä koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...