maanantai 6. joulukuuta 2010

Pähkinäleivitetyt broilerinrinnat kinkun ja juuston kera

Tässä taas modernia italialaista Gino D'Acampon tapaan. Lähteenä jälleen herran kirja Fantastico! Tämän ruoan italiankielinen nimihirviö kuuluu pollo impanato alle noci con serrano e taleggio. Nimi viittaisi siihen, että kinkku olisi italialaisen sijasta espanjalaista. Noh, serrano tai parmalainen, valitse itse. Minä käytän yleensä parmalaista.

100 g korppujauhoja
100 g paahdettua pähkinäsekoitusta rouhittuna
50 g vehnäjauhoja
2 munaa
1 rkl hienoksi silputtua silopersiljaa (lehtipersilja)
4 broilerin rintafileetä
10 rkl oliiviöljyä
100 g taleggio-juustoa
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
suolaa ja pippuria

kastike
5 rkl oliiviöljyä
1 iso punasipuli ohuina viipaleina
8 öljyyn säilöttyä sardellifileetä valutettuna
800 g säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2 rkl hienoksi silputtua silopersiljaa (lehtipersilja)

Taleggio-juustoa ei Helsingin Stockmannilta tällä kertaa löytynyt, joten ostin myyjän suosittelemaa korvaavaa tuotetta. Se oli lehmänmaidosta valmistettu kuten taleggiokin. Kypsytyksessä oli eroja ja makukaan ei kuulemma ollut ihan samanlainen, mutta täysin vastaavaa ei löytynyt. Noh, hyvin tuntui tuokin juusto toimivan, mutta pahaksi onneksi unohdin, että mitä juustoa se oli. Kysy siis myyjältä apua, jos taleggiota ei löydy!

Aluksi kannattaa työstää pähkinät. Minulta löytyi kaapista maapähkinöitä, cashewpähkinöitä (aivan mahtavia luomumallisia Punnitse & säästä-kaupasta) sekä pekaanipänkinöitä. En jaksanut alkaa kuorimaan maapähkinöitä, joten pekaanit ja cashewt saivat luvan kelvata. Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi esim. tehosekoittimella.

Valmista sitten kastike. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja paista sipulia ja sardelleja n. 6 minuuttia, kunnes sipuli on kullankeltaista. Mikäli sardellit eivät houkuttele, kuten on tilanne paremman puoliskoni kohdalla, voit kokeilla korvata ne ruokalusikallisella thaimaalaista kalakastiketta. Maku on oikeastaan sama, koska kalakastike on tehty samanlaisista pikkukaloista, mutta tämä hämäys tekee silti tehtävänsä ainakin meillä.

Lisää seokseen kirsikkatomaatit (Muttin säilötyt kirsikkatomaatit ovat aivan mahtavia, suosittelen niitä!) ja persilja, mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä ilman kantta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Sekoita korppu- ja vehnäjauhot pähkinöiden kanssa. Sekoita vatkaten munat, persilja sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria kulhossa.

Nuiji broilerin fileet muovikelmujen välissä n. 1 cm paksuisiksi. Kääntele broilerit ensin munaseoksessa ja sitten korppujauhoseoksessa.

Kuumenna paistinpannussa oliiviöljy ja paista broilereita miedolla lämmöllä 4 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on rapea ja kullankeltainen. Siirrä broilerit talouspaperille valumaan.

Nosta broilerit uunipellille ja asettele jokaisen päälle kaksi viipaletta taleggio-juustoa. Kypsennä kuumien grillivastusten alla, kunnes juusto on sulanut.

Laita kastiketta lautaselle, broilerinfile päälle ja koko komeuden huipuksi kaksi viipaletta ilmakuivattua kinkkua. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...