keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Espanjalaisia joulunamuja

Hassuja nuo espanjalaiset, tykkäävät tämmöisistä kovista mantelikikkareista. Nytpä näitä kikkareita sitten saa Suomestakin, nimittäin Stockmannilta. Sen verran hassu olin itsekin, että innostuin tällaisen kolmen erilaisen turronin lajitelman ostamaan.

Mukana paketissa on suklaalla ja krokantilla höystetty malli, joka tulikin jo syötyä, se perinteinen manteli-turron sekä vielä bonuksena karamellimalli seesaminsiemenillä. Viitisen vuotta sitten loppusyksyllä Teneriffan reissulta näitä tuli ostettua useampikin aski kotiin ja sitten syötyä pitkin vuotta. Perus-turron ei ole erityisen pehmeää alun perinkään, ja puolen vuoden kaappivarastoinnin jälkeen hampaat ovat jo todella lujilla. Kannattanee siis syödä pois jouluun mennessä. Näin näyttävät espanjalaisetkin tekevän, koska vuodenvaihteen tienoilla niitä ei kokemukseni mukaan ole enää paikallisissa marketeissa myytävänä.

2 kommenttia:

  1. Poikkesin tänne Nellen kautta...Turroneita on tullut maistettua sekä Espanjassa että asuessani Venezuelasta,mutta en kyllä kauheasti niistä tykännyt;kauhean makeeta!

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa vierailulle! Oletkin ensimmäinen kommentoija täällä koskaan.

    Juu, en minäkään näistä turroneista erityisesti tykkää. Tuli nyt kuitenkin ostettua, kun yleensä en ole näitä Suomessa nähnyt myynnissä. Tämä on vähän sama juttu kuin suklaapullat: aina Pariisissa käydessä on pakko syödä yksi, vaikka en niistä pidäkään. Paitsi että turroneita ostin nyt Suomesta, eli ei siis oikeastaan sama juttu ollenkaan...

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...