keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Menin pähkinöiksi

Paahdetut cashewpähkinät ovat valtavan hyviä suolattuina tai ilman. Tai siis ovat silloin, kun ne ovat hyviä. Erehdyin kokeilemaan erään kerran S-Ryhmän kaupoissa myytäviä Rainbow-merkkisiä pähkinöitä, kun muutakaan ei kaupassa sattunut olemaan. Ne olivat pahoja.

Mutta siis ne hyvät pähkinät ovat sikamaisen hyviä. Yritän syödä vain vähän kerrallaan, mutta harvemmin maltan tyytyä muutamaan pähkinään. Viime talvilomalla Thaimaassa jo tapahtui tämä koukuttuminen. Siellä kun hyviä pähkinöitä on helposti saatavilla. Niitä tulikin usein ostettua välipalapurtavaksi hotellihuoneeseen. Mahdollisesti kuumuus ja jatkuva hikoilu lisäsivät suolaisen välipalan houkuttelevuutta.

Itäkeskuksen K-Supermarketissa satunnaisesti käydessäni ostan kuvassakin näkyviä Den lille nøttefabrikkenin pähkinöitä, jotka ovat erittäin hyviä, joskin kohtalaisen suolaisia. Pakkauksen mukaan (joka kuvassa on tyhjä, koska söin kaikki pähkinät jo) suolaa on yksi prosentti.

Hyviä cashewpähkinöitä ovat myös Punnitse & säästä-kaupan luomucashewpähkinät. Ne voi paahtaa itse kuivalla pannulla tai syödä ihan sellaisenaan. Näin välttyy ylimääräiseltä suolalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...