keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Siem Reapissa: Square 24

Kesälomamatkamme yhdessä kohteessa, Siem Reapissa, satuimme ystävän vihjeen perusteella yhteen parhaista ravintoloista vähään aikaan. Tämä Square 24 sijaitsi muutaman korttelin päässä hotelliltamme. Yritimme mennä sinne illalliselle jo heti ensimmäisenä iltana kaupungissa, mutta silloin ravintolassa sattui olemaan yksityistilaisuus. Seuraavana iltana kokeilimme uudelleen ja tällä kertaa tärppäsi.


Näin huippusesongin ulkopuolella ilman yksityistilaisuutta ravintola oli vain kolmasosan täynnä. Paikka sijaitsee hieman syrjässä keskeisimmistä turistialueista joen väärällä puolella. Meille tämä tosin sopi hyvin, sillä hotellimme sijaitsi samalla alueella. Siem Reap on kuitenkin pieni kaupunki, joten välimatkat eivät koskaan ole pitkiä. Ja tuk-tukilla pääsee parilla dollarilla kaupungin laidalta toiselle.

Ruokalistalla olisi ollut paljon kaikenlaista. Valitsimme kuitenkin maistelumenun, koska se näytti sisältävän useita herkullisen kuuloisia khmer-ruokia. Tarjolla olisi ollut ruokajuomaksi viinejäkin, mutta tyydyimme paikalliseen Angkor-olueen. Olut kun yleensä käy hyvin näiden paikallisten herkkujen kanssa. Ennen varsinaisia ruokalajeja keittiö lähetti tervehdyksenä pienet lusikalliset. Valitettavasti mieleen ei jäänyt mitä nämä sisälsivät.


Ensimmäisenä ruokalajina tarjottiin friteerattuja kasviskevätkääryleitä makealla chilikastikkeella. Rullat olivat rapeita ja herkullisia.


Seuraavana oli vuorossa paikallinen hapanimelä kalakeitto. Tämäkin oli oikein maukasta.


Pääruokana tarjottiin kaksi erillistä annosta. Toinen oli kanacurrya ja toinen paistettuja kasviksia valkosipulin ja osterikastikkeen kera. Näiden kanssa tarjottiin höyrytettyä riisiä.


Jälkiruokana tarjottiin ananasta kookosmaidon ja kinuskikastikkeen kanssa.

Kokonaisuus oli varsin onnistunut. Ravintola oli tunnelmallinen ja palvelu erittäin huomaavaista, kuten Kambodžassa muutoinkin. Tarjoilija kysäisi lopuksi mistä olemme kotoisin. Olimme jo tottuneet siihen, ettei kukaan kaupungissa ole kuullut Suomesta. Siksi ei tullut yllätyksenä, että hämmentyneitä oltiin taas kerran. Tarjoilija halusi kuitenkin tietää jotain Suomesta ja annoimme hänelle Visit Finlandin nettiosoitteen. Lisäksi pyynnöstä opetimme hänet sanomaan "hyvää yötä" suomeksi. Poistuessamme ovesta koko salihenkilökunta oli rivissä kiittelemässä ja kaikki yrittivät parhaansa mukaan toistaa tuota fraasia.

Illallinen oli maukas ja ruokaa oli vähintään riittävästi. Hintakaan ei päätä huimannut, joskin ravintola oli selkeästi kallis kaupungin mittapuulla. Menu kustansi $16 ja se kerrottuna kahdella ruokajuomineen pääsimme käsittämättömän korkeaan $36 lukemaan. Kambodžassa siis käytännön valuuttana toimii USA:n dollari. Voin kyllä lämpimästi suositella Square 24 -ravintolaa kaikille hyvän ruoan ystäville, joiden kulku käy Siem Reapiin. Aiomme itsekin vierailla ravintolassa uudemman kerran seuraavalla reissullamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...