maanantai 28. syyskuuta 2015

Japanilaista pikaruokaa: Pepper Lunch

Törmäsimme kesälomareissullamme Kaakkois-Aasiassa useammassa paikassa tähän uuteen pikaruokatuttavuuteen, Pepper Lunchiin. Ensimmäisen kerran satuin vahingossa heidän tiskilleen Food Republic -nimisessä ostoskeskuksen food courtissa. Menin normaaliin tyyliin sille tiskille, johon oli pisin jono.


Myöhemmin selvisi, että kyse on japanilaisesta pikaruokaketjusta. Heidän perusannoksensa koostuu riisistä sekä ohuista lihasuikaleista. Lihan voi valita useista eri vaihtoehdoista. Myös kalaa on tarjolla. Itse kokeilin naudanlihaa ja kanaa. Näiden annosten lisäksi tarjolla on myös pihviannoksia, mutta niitä en tullut kokeilleeksi. Huonoja pihvejä kun saa joskus ihan kunnon ravintoloistakin, niin enpä uskaltanut pikaruokalassa kokeilla.

Ruoka valmistetaan kuumalla pannulla. Erikoisliesi kuumentaa pannun 260-asteiseksi nopeasti. Höyrytetty riisi kumotaan pannun keskelle, riisin keskelle kaadetaan maustekastike ja vähän silputtuja kasviksia. Sitten ohuet lihasuikaleet levitetään pannulle riisin ympärille. Lopuksi vielä ripautetaan koko hoidon päälle reilusti mustapippuria, laitetaan pannu puiselle alustalle ja kiepautetaan ympärille kuumuudesta varoittava paperi. Sitten koko hoito viedään pöytään.

Liha on vielä raakaa annoksen saapuessa pöytään. Siitä eteenpäin ruoan valmistaminen tehdään itse. Suikaleita kannattaa käännellä pannulla, jotta ne kypsyisivät tasaisesti. Ravintolassa on tarjolla kahta erilaista maustekastiketta, joita voi käyttää annoksen maustamiseen. Toinen on valkosipuli-soijakastike ja toinen hunaja-ruskeakastike. Kaadoin molempia vähän riisin päälle ja sekoittelin riisiäkin pannulla, jotta se maustuu tasaisemmin, eikä pala kiinni pannuun.

Pannu tosiaan on todella kuuma. Ruokaa saa hämmennellä pannulla pitkään ennen kuin sitä uskaltaa maistaa. Yleensä pikaruokaa tulee reissussa vältettyä kuin ruttoa, mutta tämän paikan osalta olen valmis tekemään poikkeuksen. Pepper Lunchin annokset olivat todella maukkaita, eikä hinta ollut paha. Kokemusta ehti kertyä Singaporen lisäksi Kuala Lumpurista ja Bangkokista. Naudanliha-annos oli kallein Singaporessa (4,10€) ja halvin Kuala Lumpurissa (2,29€).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...