tiistai 15. syyskuuta 2015

Maissitortillat

Töissä käyn usein lounaalla meksikolaisravintola Eatos Mexican Dinerissa, jossa silloin tällöin on tarjolla myös tacoja. Kotona tacoissa olen käyttänyt valmiita taco-kuoria, joihin kuitenkin olen totaalisen kyllästynyt. Eiväthän ne näytä ollenkaan "oikeilta" tacoilta. Eatoksen lisäksi kokemuksia näistä vähän aidommista tacoista on viime kesän Los Angelesin vierailulta. Ajattelin nyt sitten itse yrittää tehdä vähän aidompia lättyjä tacojen kuoriksi.


Apunani minulla oli keittokirja Death by Burrito, josta ohje on peräisin. Tästä taikinasta syntyy 20 tortillaa.

5 3/4 dl masa harina -jauhoa
ripaus suolaa
3 - 3 1/2 dl lämmintä vettä

Masa harina -jauhoa näkyi olevan myynnissä ainakin Stockmannilla. Death by Burrito kertoo, että masa harina poikkeaa tavallisesta maissijauhosta sekä maissitärkkelyksestä. Ilmeisesti onnistuneisiin tortilloihin on tärkeää käyttää tätä oikeaa jauhoa.

Sekoita jauhot ja suola sekä lisää 2 1/2 dl vettä. Sekoita tasaiseksi. Jos taikina ei pysy kasassa, lisää varovasti vettä. Lopputuloksena pitäisi olla pehmeä ja hieman kostea takina. Varo kuitenkin lisäämästä liikaa vettä, sillä silloin taikinasta tulee turhan tahmea ja vaikeasti hallittava. Leikkaa taikina 20 yhtä suureen palaan ja pyöritä palat palloiksi.

Tortillat valmistetaan perinteisesti tortillaprässillä. Toinen vaihtoehto on käyttää kaulinta. Levitä löydälle pala kelmua. Laita taikinapallo keskelle kelmua ja paina kämmenellä litteäksi. Lisää toinen pala kelmua taikinan päälle ja kauli taikina kelmujen välissä mahdollisimman ohueksi, halkaisijaltaan noin 12 cm lätyksi.

Paista lätyt todella kuumaksi kuumennetulla kuivalla valurautapannulla noin 30 sekuntia per puoli. Tarkoitus on, että lätyt saavat hieman väriä pintaan ja ilmakuplia sisäänsä. Käytä tortillat kuorina tacoille.

Tortillaprässi ei ole kyllä ehkä huono hankinta, jos näitä tortilloja aikoo tehdä useinkin. Käsin kaulimalla sain nimittäin aikaa todella rumia yksilöitä. Pyöreiksi näitä ei voinut kutsua hyvällä tahdollakaan. Todella ohuita ne olivat kuitenkin ja maistuivat oikein hyville. Lätyt myös toimivat tacojen kuorina erinomaisesti. Tästä lähtien valmiit kuoret jäävät kaupan hyllylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...