tiistai 21. huhtikuuta 2015

Mangojuustokakku mallia Pirkka

Mangojuustokakku löytyy täältä blogista jo entuudestaan. Tässä nyt toinen tulkinta, nyt K-ruoka.fi-sivustolta. Tätä en tehnyt itse. Pääleipurina toimi anoppi ja parempi puoliskoni avusti muutamissa yksityiskohdissa.


pohja
200 g digestivekeksejä
100 g voita

täyte
5 liivatelehteä
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

kiille
270 g mangososetta (ohjeessa 3 prk lasten Pirkka Luomu mangosose)
3 liivatelehteä
2 rkl vettä

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita sulatettu voi joukkoon. Mikäli seos tuntuu liian irtonaiselta, lisää rasvaa. Alkuperäisen ohjeen 75 g tuntui todella vähältä määrältä voita. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Pehmennä liivatelehtiä n. 10 minuutin ajan kylmässä vedessä. Valuta säilykemangot ja soseuta ne sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri ja soseutettu mango. Kiehauta sitruunamehu mikrossa tai pienessä kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää kuumaan mehuun. Sekoita ja lisää mangotäytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoita. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Laita hyytymään vähintään 3 tunniksi jääkaappiin.

Valmista kakun hyydyttyä kiille. Laita liivatteet jälleen pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita puristetut liivatelehdet veteen. Laita mangosose kulhoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä kiille tasaisesti kakun pinnalle. Laita jälleen hyytymään jääkaappiin 1-2 tunniksi. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsellä ja nosta tarjoiluvadille.

Jos aikaa hyydyttämiselle on enemmän, voit vähentää liivatteen määrää. Yleensä ohjeissa aina liioitellaan liivatteen kanssa.

Kakusta tuli oikein hyvä. Liivatteella hyydytetty juustokakku on toki keveämpi, mutta itse olen kyllä tujakan paistetun kakun ystävä enempi. Vaan ehkä näin kesää kohti mentäessä tämmöinen on kivempi.

Yksi kiva huomio tässä kakussa oli tuo mangososeen käyttäminen kiilteen tekemisessä. Yleensähän kiille tehdään mehusta. Soseesta tehty kiille on paksumpi ja siten helpommin käsiteltävä. Tämä kannattaa pitää mielessä myöhemmissä kakkuprojekteissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...