perjantai 10. huhtikuuta 2015

Venäläinen illallinen Tallinnassa

Kävimme Tallinnassa pyörähtämässä pääsiäisviikonloppuna yhden yön verran. Arvoimme illallispaikkaa erilaisista lähteistä ja päädyimme lopulta Tripadvisorin listalla viiden sakista löytyvään venäläistyyliseen Hermitageen. Ruokalistalta löytyi kuuden ruokalajin maistelumenu, johon lopulta päädyimme. Hinta ei ollut huima ja viinipakettikin maksoi vain 20 euroa.


Aluksi pöytään tuotiin paikan omaa leipää sekä kolmea erilaista voita. Perusvoin lisäksi tarjolla oli yrttivoita ja karamellisoitua voita. Kivoja kombinaatioita syntyi leipiä ja voita yhdistelemällä.


Ensimmäisenä annoksena oli ankanmaksapatee bruschettalla, pinjansiemenillä ja punasipulihillolla. Tämän kaveriksi kaadettiin lasiin etelä-ranskalaista kevyttä pinot noiria. Annos oli maukas ja viini kävi hyvin sen kaveriksi.


Toinen annos sai kyytipojakseen lasillisen pinot grigio -rypäleesta valmistettua viiniä Italiasta. Lautasella saimme eteemme valkosipulivoissa paistettua kampasimpukkaa persiljalla ja parmesaanilla. Jälleen viini ja ruoka sopivat kivasti yhteen.


Kolmas ruokalaji sisälsi hanhenmaksapelmenejä omenakompotilla, hunajalla ja sipuliconsommella. Tälle ruokalajille tarjottiin kaveriksi virolaista makeaa omenaviiniä. Juoma oli varsin hämmentävää. Olisi mennyt ihan täydestä jälkiruokaviinistä, jos sellaisena se olisi esitelty. Hienosti oli keksitty tämä yhdistelmä, sillä se toimi hyvin.


Seuraavaksi heittäydytiin oikein venäläisiksi. Juomaksi saimme vodka shotin ja ruokana tarjottiin borssikeittoa. Keitto oli oikein maukas. Vodkakin kai oli hyvää, mutta meni minun tapauksessani nyt vähän hukkaan. En ole vodkan ystävä. Silti ymmärsin tämä homman idean ja se oli kyllä varsin hauskasti keksitty.


Pääruoan kanssa tarjottiin riojalaista crianzaa. Osasin jo siis odottaa lihaisaa annosta. Ja sellainenhan sieltä saapuikin storaganoffin muodossa. Ruoka oli oikein täyteläisen kermaista ja liha mureaa. Viini oli jälleen taiten valittu.


Jälkiruoan kanssa meitä hemmoteltiin Sauternesin makealla viinillä. Creme brulen kanssa se olikin oikein mainio yhdistelmä.


Lopuksi vielä otimme espressot, joille kaveriksi saimme keksilajitelman. Nälkä ei jäänyt. Venäläiseksi ravintolaksi Hermitage oli kyllä kovasti Eurooppaan päin kallellaan, ainakin jos vertaa helsinkiläisiin vertailukohtiin. Tosin Tripadvisorissa venäläinen keittiö onkin listattu ravintolan kohdalla vasta kolmantena. Myös hinta oli kotoiseen verrattuna varsin edullinen. Palvelu oli erinomaisen kohteliasta ja miljöökin oikein viihtyisä. Tuolit olisivat tosin pärjänneet ilman selän takana pullottavaa tyynyäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...