perjantai 17. huhtikuuta 2015

Maan paras burgeri saapui Helsinkiin

Tässä olen jo ehtinyt hetken odotella Friends & Brgrs -ravintolan Helsingin pisteen avautumista. Tarkempi fyysinen sijainti on ollut tiedusteltuna jo viikkoja sitten. Nyt sitten lopulta tällä viikolla ravintola avasi ovensa.


Monellakin osa-alueella Friends & Brgrs on tuonut mieleen New Yorkista liikkeelle lähteneen ketjun Shake Shackin, jonka SmokeShack on yksi ehdottomia burgerisuosikkejani. Molemmat toteuttavat fiinimpää pikaruoka-ajatusta, jota kai fast casualiksi kutsutaan. Päälle päin homma näyttää pikaruoalta, mutta kauppatavara on viimoisen päälle.


Friends & Brgrs lupaa, että ruoka valmistetaan tilauksesta ja tarjoillaan hymyn kanssa. Näin näkyi tapahtuvan. Palvelu oli erinomaista ja heti aluksi meitä varoitettiin, että odotusaikaa on neljäkymmentä minuuttia. Tähän varautuneena ei haitannut, vaan jonotimme kiltisti tiskille, teimme tilauksen ja menimme piipparin kanssa pöytään odottamaan. Ennuste piti melko lailla minuutilleen.

Paikka oli perjantaina työpäivän jälkeen kohtalaisen täynnä, mutta istumapaikka kuitenkin löytyi. Ilmeisesti osa potentiaalisista asiakkaista pelästyi odotusaikaa, sillä osa kääntyi takaisin arvion kuultuaan. Jono sisällä oli hämäävän lyhyt. Sen perusteella odotusaikaa ei olisi voinut arvioida. Pisin odottelu olikin vuorossa tilauksen tekemisen jälkeen.

Ruokaa odotellessa ehdimme vilkuilla ympärillemme. Hipsteriä oli paikalla kuin Flow'ssa konsanaan, mutta hyvin sinne mahtui sekaan yksi nahkatakki-maihari-yhdistelmälläkin avecinsa kanssa. Asiakaskunta oli siis pääosin juuri sen näköistä kuin tällaisessa paikassa voisi kuvitellakin tapaavansa.

Paikka vaikutti oikein viihtyisältä. Sivuseinä oli maalattu liitutaulumaalilla ja siihen oli piirustettu ravintolan periaatteet. Raaka-aineet on hankittu mahdollisimman lähteltä. Ranskalaiset on tehty itse perunasta samana päivänä. Myös majoneesin vispaus ja jauhelihan jauhaminen on tehty itse. Näin se homma kuuluu hoitaa. Hyvä.


Aluksi vähän pelotti, että kuinkahan mahtaa käydä. Odotukset olivat ehtineet tässä viikkojen mittaan jo muodostua niin koviksi, ettei niiden täyttyminen tuntunut enää realistiselta. Tilasimme ranskalaiset ja paikan nimikkoburgerit tuplana. Dipeiksi valikoituivat aioli ja chipotlemajoneesi.

Ruokaa odotellessa kuola alkoi jo valua. Lopulta piippari heräsi eloon. Tarjotinta pöytään kantaessani ruoan tuoksujen leijaillessa sieraimiin alkoi ensimmäisen kerran tuntua siltä, että ehkä tämä voi sittenkin pärjätä koville odotuksilleni.

Ja kyllähän Friends & Brgrs nyt sitten meni kotimaan hampurilaisten listani kärkipaikalle. Ensinnäkin ne ranskalaiset olivat aivan törkeän hyviä. Jos niitä saisi joko valkosipulilla tai parmesaanilla maustettuina, olisivat ne varmasti täydellisiä. Dipit olivat erinomaisia, ehkä aioli jopa parempaa kuin chipotlemajoneesi. Hämmentävää, otan seuraavan kerran aiolia.

Itse burgeri oli todella mehevä ja maukas. Pihveihin oli paistettu kunnon pinta ja ne olivat erittäin maukkaita, vaikka olivatkin varsin kypsäksi paistettuja. Tosin jauhelihaan käytetty ruhonosa on etuselkää, jossa rasvaa on jo vähän enempi. Siis lopputulos on varmemmin mehukas.

Muutoin hampurilaisen kanssa ei oltu kikkailtu. Mukana ei peruskasvisten ja juuston lisäksi ollut muuta kuin kastikkeet. Ja eipä sitä muuta tarvitakaan, kun raaka-aineet ovat kunnollisia. Ja siis tämä burgeri näyttää luonnossa samalta kuin mainoskuvassa. Ainoa pieni miinus annettakoon leivästä, joka oli jenkkimalleihin verrattuna vähän kuivahko.

Eihän tämä ruoka toki ole hinnaltaan mäkkäritasoa, mutta eihän sen voi tällä ruoan laadulla odottaakaan olevan. Kämpin burgeria edullisempi tämä kuitenkin oli. Tässäkin parivertailussa toki hintaero on ihan ymmärrettävä. Mutta kun Friends & Brgrs kerran on parempi, niin miksipä sitä Kämppiin vaivautuisi. Paitsi jos haluaa burgerinsa kanssa hörpätä vaikkapa samppanjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...