tiistai 7. huhtikuuta 2015

Härkää makealla chilikastikkeella

Tämä on ensimmäinen kokeilemani ohje Tomi Björckin kirjasta Huippukokin kotiruokaa. Sain kirjan hiljattain lahjaksi ja heti ensilukemalla merkkasin varmaan kolmasosan ohjeista pikaista kokeilua odottamaan. Mukana on myös legendaarisen karamellipossun ohje. Siis sen, joka oli ihan parasta Taste of Helsingissä viime kesänä. Vaan tuo ei synny hetkessä, joten pikaista ruokaa tarvittaessa päädyin tähän ohjeeseen.


400 g marmorihärkää
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
2 cm pala inkivääriä
4 rkl sokeria
4 rkl soijaa
1 dl kanalientä
1/2 dl etikkaa
5 punaista chiilä
2 rkl osterikastiketta

lisäksi: keitettyä riisiä

Leikkaa liha suupaloiksi. Viipaloi sipulit. Kuori inkivääri ja silppua pieneksi. Paahda kuumalla vokkipannulla lihoja, sipuleita ja inkivääriä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Lisää sokeri ja soijakastike. Kääntele ja anna paistua hetken.

Lisää kanaliemi sekä etikka. Poista chileistä siemenet ja pilko paloiksi. Lisää joukkoon. Lisää myös osterikastike. Tarkista maku. Ruoassa pitää olla kunnolla potkua. Lisää tarvittaessa chiliä. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Eipäs tästä nyt tullut yhtä kivan näköistä kuin kirjan kuvassa. Vaan maku oli erinomainen eikä työmääräkään ollut suuri. Tämä on astetta parempi arkiruoka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...