maanantai 23. maaliskuuta 2015

Thaimaalainen kanakeitto tom kha gai

Glorian Ruoka & Viini -lehti sisälsi numerossaan 2/2015 tämmöisen Jouni Toivasen ohjeen. Kuvassa näytti niin hyvältä, että oli pakko kokeilla. Itse en jaksanut kasata lautaselle yhtä nätisti, joten tuossa itse ottamassani kuvassa ei näytä hyvältä ollenkaan. Vaan hyvää tämä on.


2 tlk kookosmaitoa (400 g per tölkki)
1 rkl kookosöljyä
1-5 pientä punaista chiliä
2 tl palmusokeria
2 sitruunaruohoa
2 ruukkua korianteria
4 cm pala galangaljuurta tai inkivääriä
4 kaffirlimen lehteä (kuivattu tai pakastettu)
200 g siitakesieniä
400 g broilerin fileetä
2 limetin mehu
2 rkl kalakastiketta

Taaskaan ei kauppa myynyt siitakesieniä, joten herkkusieniin oli tyytyminen. Vaan kävivät nekin.

Kuumenna kookosmaito lieden keskilämmöllä kattilassa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kokonaisia chilejä noin minuutin ajan. Kaada chilit mortteliin yhdessä sokerin kanssa. Leikkaa sitruunaruohojen paksummasta päästä 1/3 ja hienonna. Heitä loput pois. Lisää puolet hienonnetusta sitruunaruohosta kattilaan kookosmaidon joukkoon ja loput mortteliin. Nypi korianterin lehdet erilleen varsista. Lisää varret mortteliin. Hienonna morttelissa olevat ainekset tasaiseksi ja lisää kattilaan kookosmaidon joukkoon.

Kuori galangal ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Murskaa kaffirlimen lehdet kookosmaidon joukkoon. Lisää kattilaan myös galangal. Leikkaa sienet suikaleiksi ja lisää kattilaan. Keitä viitisen minuuttia.

Paloittele broileri pieniksi paloiksi. Lisää keittoon ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna hautua viitisen minuuttia, kunnes kana on kypsää. Hienonna korianterin lehdet ja lisää keittoon. Lisää lopuksi mukaan limetin mehu ja kalakastike. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

Tämä kävi oikein kivasti arkiruokana. Alkuruokakeitoksi tämä sopisi varmasti vähän juhlavampaankin settiin. Lehdessä oli ruoalle myös viinisuositus. Sopivaksi mehuksi mainittiin Cono Sur Bicicleta Riesling Gewürztraminer Viognier. Hyvin oli osattu sopiva viini löytää. Yhdistelmä toimi tosi hyvin. Samainen viini menee varmasti monen muunkin thai-tyylisen ruoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...