maanantai 2. maaliskuuta 2015

Kolmen kaverin talven uutuusjäätelöt

Taas meinasi Kolmen kaverin jäätelöuutuudet mennä ohi suun. Kiitokset työkaverilleni J:lle, joka jälleen vinkkasi nämä minulle. Kipin kapin hyvän valikoiman ruokakauppaan laukkasin ja nappasin sekä lakritsin että korvapuustin makuiset jäätelöt matkaan.


Ja voi että kun olivat hyviä! Aiemmin olen todella kovasti tykännyt tämän suosikkijäätelötehtaani (siis Suomessa, koko maailmassa suosikki on tietenkin Berthillon) valmistamista mauista mustikka-kardemumma ja kahvi. Myös kaverusten vaniljajäätelö on maistamistani suomalaisista vaniljajäätelöistä ehdoton ykkönen (Jymy on kans tosi hyvä). Vaan nämä kaksi uutuutta kiilasivat ihan sinne kärkeen.

Ensinnäkin nämä kaksi uutuusmakua osuvat hyvin suosikkimakuihini. Pidän todella paljon lakritsista. Se on makeisista salmiakin ohella ehdoton suosikkini. Leivonnaisista suurin suosikkini on korvapuusti sekä kanelipulla ihan ylipäänsä. Makeaa voin vastustaa helposti, mutta kanelipulla on kryptoniittini. Ei siis ihmekään, että olin kovin innoissani kuullessani mitä nämä uutuusmaut olivat. J näitä kevyesti haukkui, mutta en antanut sen haitata.


Positiivinen fiilis kohosi entisestään avattuani lakritisijäätelöpakkauksen. Yleensähän lakritsijäätelöistä näkee jo kaukaa, etteivät ne ole lakritsijäätelöä ensinkään. Pääosa on oikeasti vaniljajäätelöä, jossa on vähän lakritsikastiketta mukana. Höh, ei käy, sanon minä.

Pappagallon lakritsijäätelö on oikean näköistä. Italiassa syömäni lakritsijäätelö niin ikään on näyttänyt oikealta. Samoin Ciao! Caffessa on kunnon lakritsijäätelöä silloin, kun sellaista on ehditty tekemään. Pappagallon jäätelö toki on ihan eri tavaraa, kuin kaverusten jäätelö, alkaen kilometrin pituisesta listasta raaka-aineita. Tusinajäätelöistä kelvollista lakritsijäätelöä on mielestäni Valion salmiakkijäätelö. Siinä on salmiakkikastikkeen lisäksi lakritsijäätelöä. Siis sellaista ruskeaa, ei sellaista valkoista niin kuin Valion lakritsijäätelössä. Aivan käsittämätöntä tämä tuotteiden nimeäminen!

Kunnon lakritsijäätelön pitää olla siis enempi rusehtavaa kuin valkoista yleisilmeeltään. Tämä täsmäsi kaverusten jäätelössä. Myös maku oli kunnolla tujakka. Tätäpä se bloginpitäjä ostaisi!

J:n esitietojen perusteella korvapuustijäätelön olisi pitänyt olla jotenkin tylsähköä. Vaan eipä ollut! Kardemumma maistui jälleen todella mukavasti ja jäätelömassaan lisätyssä kastikkeessa oli sopivasti kanelia. Mielestäni tässä on nyt se kanelipullan ydin saatu hienosti yhdistettyä jäätelöön.

Kaikkien hyvän jäätelön ystävien kannattaakin heti kipaista kauppaan ja napata näitä uutuusjäätelöitä kotiin maistettaviksi. Ja jos ei kauppias ole hoitanut hommaa, on nootin paikka. Ei ole hyvä kauppa, jos ei näitä jäätelöitä pakastealtaasta löydy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...