perjantai 13. maaliskuuta 2015

Kämpissä burgerilla

Nyt.fi arvosteli Helsingin hampurilaiset ja Brasserie Kämpin tuotos Kämp Burger valittiin parhaaksi. Kämpissä olen käynyt kerran syömässä, mutta silloin ei ollut burgeri mielessä. En edes tiennyt ravintolan sellaista tarjoavan. Mutta kun parhaaksi kehutaan, niin pakkohan sitä on käydä kokeilemassa.


Hauskasti itsekin listasin omat burgerisuosikkini vähän aikaa sitten ihan täysin tietämättömänä Nyt.fi:n vastaavasta missiosta. Osin tuloksissa oli samaa, mutta järjestys oli vähän erilainen ja selvästi kovin eri perustein teimme valintoja.

Kämpin burgeri tarjottiin aika tyypillisesti ranskalaisten kanssa. Sämpylänä oli muutoinkin erinomaista leipää leipovan helsinkiläiset Coquusin briossityyppinen leipä. Väliin oli laitettu black angus-härän jauhelihasta rakennettu pihvi, salaattia, pikkelöityä punasipulia, pekoni-sipuli-majoneesia sekä cheddaria.

Pihvi on toki burgerissa tärkein osa. Minä kuitenkin arvostan myös kovasti sämpylää, joka ei saa missään nimessä olla sellainen tusinapulla kuin millainen se usein tuppaa olemaan. Tai sitten on koko tuotos tusinaburgeri. Briossi toimii pääsääntöisesti parhaiten. Black anguksesta saa erinomaisen pihvin. Näin myös Kämpissä, burgeri on sämpylän ja pihvin maun osalta erinomainen.

Nyt.fi tuntui kovasti tykkäävän kunnolla pinnalta paistetusta pihvistä. Läpikypsäksihän pihviä ei pidä mennä paistamaan, mutta paistopinta tekee pihviin isosti lisää makua. Tältä osin vähän ihmettelen Kämpin burgerin saamia korkeita pisteitä. Esim. Töölön Chico'sissa olen syönyt paljon paremman paistopinnan omaavan pihvin burgerin välissä.

Burgerin muut osat tukivat kokonaisuutta, mutta eivät erityisesti tuoneet mitään uutta ja ihmeellistä kokonaisuuteen. Juusto oli sulanut esimerkillisesti pihvin päälle. Lopputulos maistui erinomaiselle. En silti nostaisi tätä ihan ykköseksi. Kenties kolmossija siellä Roslundin ja Birgittan välimaastossa voisi listaltani hellitä.

Edelleen siis Friends & Brgrsin Helsinkiin saapumista odotellessa burgerilistani näyttää nyt tältä:

1. Sinne Helsinki
2. Roslund Hietalahti
3. Kämp Brasserie
4. Birgitta Hernesaari
5. Hard Rock Cafe Helsinki

Vitossijalla sinnittelevä ulkomaanihme ei etukäteen ollut mikään suosikki, mutta yllätti todella positiivisesti. Guacamolea sisältänyt burgeri oli pitkästä aikaa niin iso ylläri burgeririntamalla, ettei sitä voi olla huomioimatta hyvällä sijoituksella listalla. Sämpylälleen voisivat tosin tehdä tuolla ravintolassa jotain, se oli aikas tylsä.

Vaikka Kämpin burgeri ei ihan listan kärkeen kiilannutkaan, on tätäkin toki käytävä syömässä vielä uudemman kerran. Tällä kertaa olimme liikkeellä ihan oman ruokakunnan voimin. Isomman seurueen voimin tehtävä uusintavierailu on luvassa oletettavasti hyvinkin pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...