tiistai 24. maaliskuuta 2015

Marokkolainen porkkanakeitto

Marokkolaista ruokaa en olekaan ennen valmistanut. Enkä marokkolaisesta ruoasta kyllä mitään ymmärrä, joten helposti menisi sellaisesta mikä tahansa. Vaan kun lehdessä sanotaan, että marokkolaista on, niin kai se sitten on. Lehti oli Glorian Ruoka & Viini ja numero 2/2015.


Tämä ennen kovin liharuokapainotteinen blogilaari alkaa pikkuhiljaa täyttyä enempi kasvispainotteisista ohjeista. Ehkä se pää tosiaan pehmenee iän myötä, mene ja tiedä. Mutta oikein kivaa vaihtelua tämmöiset ovat.

1 salottisipuli
5 suurta porkkanaa
2 rkl voita
6 dl kanalientä
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
1/4 tl mustapippuria myllystä
(ripaus suolaa)
1 1/2 tl juustokuminan siemeniä
1 dl maustamatonta luonnonjogurttia

Hienonna sipuli ja kuori sekä viipaloi porkkanat. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulia parin minuutin verran. Lisää porkkanat ja kanaliemi. Kuumenna ja keitä kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella.

Paahda juustokuminan siemeniä kuivalla kuumalla pannulla minuutin ajan. Hienonna siemenet morttelissa. Minulla ei sattunut näitä siemeniä olemaan, joten käytin jauhettua juustokuminaa. Sitä en paahtanut, vaan sekoitin suoraan keittoon.

Lisää juokseva hunaja, sitruunan mehu ja mustapippuri. Tarkista suola maistamalla. Annostele lautasille ja lisää jogurtti keiton päälle. Ripottele juustokuminaa pinnalle.

Juustokumina kävi porkkanan kanssa hyvin yksiin. Jogurtin happamuus kivasti taittoi keiton makeutta. Jos näin kivoja ovat nämä marokkolaiset ruoat, niin lienee syytä tutustua tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...