torstai 5. maaliskuuta 2015

Pastaa hernepestolla ja pekonilla

Tämä ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 2/2015. Tätä on nyt pari kertaa tehty ja toimii oikein hyvin arkiruokana. Valmistus sujuu varsin pienellä vaivalla ja nopsasti eikä makukaan ole pöllömpi. Herne ja pekoni sopivat kivasti yhteen.


400 g pastaa
170 g pekonia
raastettua parmesaania

hernepesto
200 g pakasteherneitä
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 dl raastettua parmesaania
1 rkl öljyä
2 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 valkosipulin kynsi
1/2-1 dl pastan keitinvettä

sitruunaöljy
1/2 dl öljyä
2 rkl sitruunan mehua
1 sitruunan kuori suikaleina
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa

Lehden ohjeesta poiketen valmistin pekonin uunissa. Näin toimin kahdesta syystä. Ensinnäkin uunissa pekonista saa tosi helposti rapeaa ilman sotkua. Toiseksi pekonin paahtuessa uunissa voi samalla valmistaa muut komponentit. Ohje uunipekoniin löytyy vaikkapa täältä. Kuva on hirveä, mutta maku loistava.

Kun pekoni on uunissa, voit laittaa pastaveden kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Pastaveden kiehuessa on hyvin aikaa valmistaa hernepesto ja sitruunaöljy. Laita hernepeston ainekset keitinvettä lukuunottamatta kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kun pasta on valmista, ota keitinvettä talteen ja ohenna pestoa sillä tarpeen mukaan. Havaitsin, että vähän reilu 1 dl on sopiva määrä. Ohjeessa oli 1/2 dl, minkä jälkeen pesto oli vielä aikas paksua.

Sekoita sitruunaöljyn ainekset keskenään.

Kun pasta on valmista, kaada vesi pois ja sekoita pastan joukkoon sitruunaöljy. Sekoita joukkoon myös hernepesto ja murustele mukaan myös rapsakaksi paistunut pekoni. Tarjoa raastetun parmesaanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...