sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Basilika-mutakakku

Tällaista ohjetta parempi puolisko kokeili Kodin Kuvalehden numerosta 2/2015.


200 g voita
200 g tummaa suklaata (70 %)
3 1/2 dl tomusokeria
3 munaa
1 dl mantelijauhetta
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Sulata paloiteltu suklaa, voi ja tomusokeri vesihauteessa. Anna jäähtyä lopuksi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon ensin munat ja sitten mantelijauhe. Hienonna basilika ja lisää sekin taikinaan. Kaada taikina uunivuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 18 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi. Koristele tomusokerilla ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Tomusokerikoristelu unohtui. Vaniljajäätelö oli hyvää kakun kanssa. Kolmen kaverin jäätelöä emme tähän hätään löytäneet, mutta Jymyä sen sijaan löytyi. Sekin kävi hyvin, vaikka ei ihan yhtä hyvää ollutkaan. Molemmat mainituista ovat valovuosia edellä perusvaniljajäätelöitä, jotka eivät vaniljaa ole nähneetkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...