torstai 19. helmikuuta 2015

Vuoden ensimmäinen burgeri

Burgeripaikkojen vertailuista on tullut täällä blogissani viime vuosina jonkinlainen tapa. Jatkettakoon näitä perinteitä nyt myös vuonna 2015. Perinteitä jatketaan koska perinteitä jatketaan, eikös se näin ole.


Kuola valuen odottelen jo pietarsaarelaisen Friends & Brgsin, tuon Suomen Shake Shackin, rantautumista pääkaupunkiin. Mutta kun vielä ei ole valmista, niin jotain muuta pitää keksiä. Työpaikan lähimaastosta löytyi australialaistyylinen paikka nimeltään Woolshed. Syö Helsinki! -tapahtuman myötä ravintola tarjosi neljää eri burgeria listaltaan 10 euron hintaan. No, ei ollut paha!

Ja jos ei ollut paha hinta, niin eipä ollut burgerikaan. Kokeilin Johannesburg-nimistä annosta, jossa burgerista lyötyi perussetin lisäksi juusto ja pekonia. Hmm, ikään kuin olisin syönyt tällaisen burgerin joskus ennenkin...

Lisäkkeinä annoksen ohessa tarjottiin ranskalaisia ja kohtalainen kipollinen salaattia. Burgerin pihvi olisi saanut olla vähemmän kypsä, mutta muutoin isompaa moitittavaa en annoksesta löytänyt. Työkaveri nosti Woolshedin kotimaisten burgeripaikkojen kärkikastiin. Minä en ihan top 5 -listalle tätä nostaisi. Tämä tosin ei nyt sinänsä ole Woolshedin vika, Suomessa vain on nykyään tosi hyviä burgeripaikkoja.

Woolshedistä löytyi myös palanpainiketta, kuten vaikkapa Punk Ipa-olutta, joka kävi burgerin kyytipojaksi oikein mainiosti.

Ja kun se top 5 -lista tuli mainittua, niin voisihan sellaisen raapaista tähän ihan oikeastikin. Korjaillaan sitä sitten aina matkan varrella, jos uusia tuttavuuksia listalle sattuu nousemaan. Huomata muuten kannattaa, että olen lähinnä tutustunut Helsingin burgeriravintolatarjontaan.

1. Sinne Helsinki
2. Roslund Hietalahti
3. Birgitta Hernesaari
4. Hard Rock Cafe Helsinki
5. Chico's Töölö

Chico's on vähän yllättäjä tässä listalla. Heidän burgerinsa olivat vuosia sellaista perusostaritasoa, jota viitsi syödä paremman puutteessa. Premium burgereiden ilmaannuttua listalle tilanne muuttui. Kunnon maukas puolikypsäksi jätetty pihvi tekee ihmeitä.

Tuo Friends & Brgrsin ja Shake Shackin yhteys oli vain sellainen assosiaatio, joka on ihmisten puheista ja nettikirjoittelusta syntynyt. Linkkaamista varten ravintoloita googlatessani havaitsin, että ehkä se ei ihan huono assosiaatio olekaan. Alla on kuva, jossa ensimmäiset hakutulokset molemmista. Aika samanlaiselta näyttää. Kymmenen vuotta on vain ikäeroa ravintoloilla.Ai niin, oikeastaan muuten otsikossa jo heti narrasin, sillä vuoden ensimmäisen burgerin söin oikeasti uudenvuodenpäivänä Pariisissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...