torstai 8. tammikuuta 2015

Pitkä lounas vasemmalla rannalla

Vuodenvaihteessa kävimme Pariisissa viikon verran nauttimassa kaupungin mukavasta tunnelmasta ja tietenkin maukkaasta ruoasta. Ostereita ja samppanjaa teki paikan päällä mieli. Etsiskelimme Tripadvisorin kautta hyvää kalaravintolaa, jossa ostereita olisi tarjolla. Päädyimme Eiffelin nurkilla kävellessämme ravintolaan Rive Gauche, joka sopivasti tarjosi illallisen lisäksi lounasta.


Ravintolan nimi tarkoittaa vasenta rantaa. Seine-joki jakaa Pariisin kahtia ja sen mukaan puhutaan vasemmasta ja oikeasta rannasta. Louvre sijaitsee oikealla rannalla ja esim. Eiffelin torni vasemmalla rannalla. Pariisissa on muuten useita ravintoloita, joiden nimessä on sanat Rive Gauche.


Valitsimme lounaaksemme kolmen ruokalajin kiinteänhintaisen menun. Juomaksi tilasimme puolikkaan pullon samppanjaa, jota hörpimme läpi aterian. Ruokalajeja oli muutama vaihtoehto kutakin. Minä valitsin alkuruoaksi ylimmässä kuvassa näkyvän lajitelman, jossa oli muutama osteri, jättikatkaravun pyrstö sekä merietana. Kaikki olivat todella maukkaita. Parempi puolisko tyytyi lautaselliseen grillattuja ostereita. Erinomaisia olivat kuulemma nekin.


Pääruoaksi valitsimme molemmat tiikerirapurisoton äyriäiskastikkeella. Risotto oli perinteiseen verrattuna kuivemmaksi keitetty ja muotoiltu palleroiksi. Maussa ei ollut moittimista. Myös äyriäiset olivat erinomaisia. Kastikkeelle on annettava erityismaininta, sillä se oli aivan tolkuttoman hyvää.


Jälkiruoan kohdalla oli olo jo varsin täysinäinen. Parempi puolisko päätyi valitsemaan listalta tiramisun, joka tarjottiin kivasti purkista. Annoskoko oli järkevä ja maku kohdallaan.


Minä erehdyin kokeilemaan valtavaa suklaista leivonnaista, jonka nimi oli ennalta tuntematon ja ehti jo unohtua. Kyse oli varsin hötöisestä leivonnaisesta, joka oli halkaistu ja väliin oli survottu vaniljajäätelöä. Koko komeus oli kuorrutettu sulatetulla suklaalla. Leivonnainen oli viileä samoin kuin jäätelö, mutta suklaa oli lämmintä. Maku tässä yhdistelmässä olin todella hyvä, erityisesti jäätelö oli kunnon tavaraa. Joskaan ei tuota suklaatakaan voi mennä moittimaan. Annoskoko vaan oli sellainen, etten jaksanut syödä kuin puolet.

Siinä syödessämme ehtivät businessmiehet puvuissaan jos poistua paikalta. Meidän jälkeemme paikalle jäi ainoastaan yksi toinen turistiseurue. Käytimme siis lounaaseemme aikaa ihan reippaasti. Ja mikäs siinä olikaan istuskellessa, kun ruoka oli hyvää ja samppanja lämmitti mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...