keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Linssi-pekonikeitto

Tämmöinen ohje sattui silmään Yhteishyvän helmikuun 2015 ruokaliitteestä. Arvelin, että sopisi hyvin talviseksi arkiruoaksi.


140 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
8 dl vettä
2 dl kasvislientä
2 rkl tomaattisosetta
2 dl vihreitä linssejä
1 tl timjamia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
pinnalle persiljaa

Aloita hienontamalla pekoni. Hienonna myös sipuli ja valkosipuli sekä kuori ja kuutioi porkkanat. Ruskista pekoni kattilassa. Lisää kasvikset ja jeera. Hämmentele muutaman minuutin ajan. Lisää sitten kasvisliemi, vesi ja tomaattisose. Huuhdo linssit ja lisää nekin kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää loput mausteet ja hienonnettu persilja.

Ihan ok keitto tästä tuli. Pekoni maistui kivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...