torstai 12. helmikuuta 2015

Burgerilla (tai parilla) Pariisissa

Pariisi jaksaa aina yllättää. Muutaman vuoden välein vieraillessa huomaa aina jotain hassuja muutoksia edelliseen kertaan verrattuna. Edellisellä kerralla havaitsimme sushiravintoloiden ja Starbucksien vallanneen kulmat. Nyt vuoden vaihteessa vieraillessamme kaupungissa burgeripaikkojen määrä yllätti.


Ainahan Ranskassakin on ollut mäkkäreitä ja vastaavia pikaruokaloita. Nyt kuitenkin kyse oli vähän parempien burgerien invaasiosta. Siis vähän samanlaisesta kuin Suomessakin on ollut havaittavissa jo joitain vuosia.

Mikäs siinä sitten. Pitihän noita maistella. Latinalaiskorttelin alueella satuimme vierailemaan kahdessa lähes vieri vieressä sijaitsevassa burgereita tarjoavassa ravintolassa. Molemmat osasivat tehdä burgerinsa oikeaoppisesti asiakkaan toivoman kypsyysasteen mukaisiksi. Myös lisukkeet ja juomapuoli olivat hanskassa. Molemmista ravintoloista löytyi helposti sopiva olut kyytipojaksi.

Ensin testaamamme ravintola oli Studio 5 Bar & Burger. Heidän listallaan oli lähemmäs kymmenen eri burgeria. Kokeilin ihan simppelin juusto-pekoni-mallin (kuva tuossa ylempänä). Pihvi oli mehevä ja maukas. Sämpylä oli sopivan pehmeä ja vaikutti itse tehdyltä. Kokonaisuus oli todella maukas ja kävi kivasti yhteen paikan oman oluen kanssa.


Toinen uusi burgeriravintolatuttavuus oli Loulou' Friendy Diner. Paikka oli jonkin verran jenkkihenkinen muutenkin kuin ruokalistaltaan. Olutlistallakin oli Brooklynin panimon tuotteita. Louloun burgerilista oli myös noin kymmenen nimikkeen mittainen. Ja jälleen päädyin juusto-pekoni-burgeriin. Eihän näitä muuten voi vertailla! Toimi hyvin. Sämpylä oli hieman kuivempi kuin Vitosessa. Myös palvelu oli oikein ystävällistä.

Näiden ihan lähtökohtaisesti burgeriravintoloiksi profiloituneiden paikkojen lisäksi myös perinteisemmissä bistroissa näkyi burgereita listalla. Ehkä näin on ollut aina, mutta en ole aiemmin kiinnittänyt huomiota moiseen. Ja mikä jottei, hyvä burgeri on hyvä burgeri ihan maasta riippumatta. Niin kauan en valita, kun vielä tarjolla on niitä sammakonreisiä ja ankkaconfitia kuten ennenkin. Ja tietenkin ostereita ja samppanjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...