torstai 27. helmikuuta 2014

Rapsakoita perunoita uunissa

Lohkoperunoiden tekeminen uunissa on erittäin yksinkertaista. Perunat pestään, lohkotaan ja ladotaan uunipellille. Sitten vain mausteet ja öljy päälle ja uuniin. Valitettavasti minä sain tällä tekniikalla aikaiseksi vain veteliä perunoita, jotka sinällään maistuivat kohtalaisen hyville, mutta joissa ei ollut oikein minkäänlaista rakenteeksi laskettavaa.


Ihan pikkuisen tämmöinen harmitti, joten päätin tutkia asiaa tarkemmin. Kävi ilmi, että käytin öljyä ihan liikaa. Jos sitä lähtee pullosta kaatamaan perunoiden päälle, ei ruokalusikallinen riitä mihinkään. Lopputuloksena perunat lilluvat öljyssä ja jäävät väkisinkin veteliksi.

Elikkäs siis öljyä pitäisi varmaankin jollain tavoin täsmänä saada levitettyä perunoiden päälle. Kun en parempaakaan keksinyt, otin silikonisen pullasudin ja levitin öljyn sillä. Ja siinähän se sitten olikin, vähäinen öljy tarkasti juuri perunoiden pintaan levitettynä auttoi ja lopputuloksena oli rapsakoita lohkoperunoita. Olen tätä nyt kokeillut muutaman kerran ja aina on onnistunut. Jee.

3 isohkoa perunaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
(1/2 tl paprikajauhetta)

Pese perunat huolellisesti ja leikkaa noi kahdeksaksi yhtä suureksi lohkoksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet ja levitä öljy pullasudilla varovasti perunoiden päälle. Käännä perunat ympäri ja toista voitelu. Jos leivinpaperi alkaa näyttää rasvaiselta, on öljyä tullut liikaa. Paista 180-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Laita perunat lopuksi vielä vetäytymään hetkeksi talouspaperin päälle. Lisää tarvittaessa suolaa.

Näin se käy. Lisäke valmistuu uunissa itsekseen ja sillä aikaa ehdit valmistaa pääruoan, kuten vaikkapa paistaa lohiperhoset. Myös pieni salaatti syntyy tuossa ajassa helposti. Nopsan aiolinkin ehdit valmistaa. Se onkin oikein hyvää perunoiden dippaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...