keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Annoskokoinen omenatorttu

Tämmöinen ohje syntyi ihan vahingossa, kun tarte tatinin teossa jäi kaupan valmista voitaikinaa vähän yli. Kun omenoitakin oli viipaloituna jonkin verran, päätin sitten pyöräyttää tämmöisen. Ohje tuli vähän muistinvaraisesti toista piirakkaa mukaillen.


Ajattelin, että tämän voisi tehdä kohokasvuokiin. Sitten hoksasin kaapista isomman kohokasvuoan, joka on joskus meille päätynyt, mutta jota en ole koskaan osannut käyttää. Tarveaineita olisi ollut kahteen annokseen (eli puolet tässä ilmoittamastani määrästä) ja ne riittivät juuri sopivasti tuohon vuokaan. Annoskokoiset kohokasvuoat käyvät kuitenkin hyvin myös. Semmoisia tällä ohjeella täyttyy neljä kappaletta.

2 levyä valmista voitaikinaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2-4 kotimaista omenaa kuorittuna ja pieninä kuutioina
1 dl sokeria
2 muna
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia pinnalle
voita vuokien voiteluun

Voitele vuoat voilla. Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi. Yksi puolikas riittää yhteen annokseen. Kauli paloja ohuemmiksi ja vuoraa vuoat taikinalla. Sekoita jogurtti, sokeri, muna, vaniljasokeri ja omenakuutiot kulhossa. Täytä vuoat täytteellä ja ripottele kanelia pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Voitaikina ei ole makea, mikä vaikutti lopputulokseen oikeastaan aika hyvin. Minä kun en ole suuri ällömakean ystävä. Muutoin tätä voisi kyllä kokeilla jollain muun tyyppisellä pohjalla. Näin toteutettuna tästä ei siis mitään supersuosikkia tullut, mutta ihan kelpo jälkkäri kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...