Tämä ohje voisi olla pasta arrabbiata (eli vihainen), mutta siinä on lihaa. Ragu se ei voi olla, koska siinä ei ole juureksia. Olkoon sitten ihan omansa. Vähän vihainen se on. Jos haluat pastasi suorastaan raivokkaana, laita toki enemmän chiliä. Ohje siis syntyi hihasta ravistamalla, kaapista löytyvistä raaka-aineista.
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä silputtuna
4 pientä kuivattua chiliä murskattuna
400 g naudan paistijauhelihaa
1 tlk paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
50 g pepperonimakkaraa kuutioina
mustapippuria myllystä
1 dl lihalientä
1 dl vettä
300 g penne pastaa
päälle parmesaaniraastetta
Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista se. Lisää tomaattisoossit, makkara, lihaliemi, vesi ja mustapippuri. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1/2 tuntia. Keitä pasta ja valuta se. Yhdistä pasta ja kastike. Tarjoile ja raasta päälle parmesaanijuustoa.
Minulle kävi tässä sen verran kökösti, että penneä ei ollutkaan tarpeeksi. Keitinpä sitten farfalleja, kuten kuvastakin näkyy. Ihan ok, mutta penne olisi kyllä ollut nätimpi tähän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti