tiistai 12. huhtikuuta 2011

Lihaiset pullat kermaisessa kastikkeessa

Jotain käyttöä piti keksiä jääkaapissa lojuville ylijäämäpekoneille. Viikonloppuna toki olisi voinut tehdä englantilaisen aamiaisen, mutta kun ei vain muistunut mieleen. Kotimatkalla autossa tuli mieleen käyttää pekonia lihapullien raaka-aineena. Sitten vain kaupan kautta kotiin jauhelihat kainalossa ja kokkaamaan.

lihapullat
1 1/2 dl kermaa
1 viipale vaaleaa leipää pieninä kuutioina
400 g jauhelihaa
1 sipuli pieninä kuutioina
1 valkosipulin kynsi pieninä kuutioina
5 aurinkokuivattua tomaattia pieninä kuutioina
4 siivua pekonia pieninä kuutioina
2 pientä kuivattua chiliä murskattuna
1 kananmuna
mustapippuria ja suolaa myllystä
voita ja öljyä paistamisiin

kastike
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl vettä
2 dl kermaa

Laita leipäkuutiot ja kerma kulhoon ja anna turvota puolisen tuntia. Kuullota sillä aikaa sipulit voissa pannulla. Lisää loput kuullotetut sipulit sekä muut lihapullien raaka-aineet leipäkuutoiden sekaan kulhoon ja sekoita hyvin. Pyöritä pieniksi pyöryköiksi. Paista pyörykät pannulla voi-öljy-seoksessa. Nosta pois pannulta.

Valmista seuraavaksi kastike. Sulata voi pannulla ja ruskista siinä vehnäjauhot. Lisää vesi ja hetken päästä kerma. Sekoittele, kunnes kastike sakenee. Lisää lihapullat kastikkeen sekaan ja sekoita. Tarjoa vaikkapa perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...