sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Rukiinen mustikkapaistos


Sain tämän ohjeen äidiltäni, joka puolestaan oli saanut tämän serkkuni vaimolta. Ohje on minulla käsin kirjoitettuna muistilapulle. Lappu on vähän hankalasti luettava, eikä siinä ole kunnolla eroteltu mikä aine kuuluu mihinkin osaan, joten joka kerta pitää hetki ihmetellä ennen kuin pääsee vauhtiin. Ajattelin nyt siirtää ohjeen vähän helpommin luettavaan muotoon kunnollisten ohjeiden kera.

Pohja:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytteen ensimmäinen osa:
7-8 dl mustikoita
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria

Täytteen toinen osa:
1 tlk kevyt kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee ensin pohjataikina. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos rasva-sokerivaahtoon siivilän läpi. Levitä taikina lastalla vuoan pohjalle ja reunoille.

Tee seuraavaksi täytteen ensimmäinen osa eli sekoita aineet keskenään. Kaada seos vuokaan pohjan päälle.

Tee täytteen toinen osa sekoittamalla aineet keskenään. Levitä seos mustikoiden päälle vuokaan. Paista uunissa 200 asteen lämmössä noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...