sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Pähkinäinen riisipilahvi

Edellisen postauksen sapuskasta jäi pähkinävaihde päälle. Naposteltavana meni pussillinen (muistaakseni) tanskalaisia paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä. Ne olivat pitkästä aikaa hyviä sellaisia, Thaimaan reissun jälkeen peruscashewt eivät ole maistuneet miltään, joskin erittäin suolaisia.

Jotain pähkinäistä oli tarpeen saada jälleen sapuskaksi. Tällä kertaa turvauduin kirjaan Intian makuja, josta aiemmin kokkailin kalaruokaa. Nyt oli vuorossa hyvin poikkeuksellisesti lihaton ruoka, pähkinäinen riisipilahvi. Tämän kaveriksi voi toki tehdä esim. jotain intialaista kanaruokaa, mutta nyt päätin kokeilla tätä ihan sellaisenaan. En malttanut noudattaa kirjan ohjetta ihan suoraan, eikä lähikaupassa ihan kaikkia mausteita paikalla ollutkaan. Tässä siis minun tulkintani kirjan ohjetta mukaellen.

2 rkl kirkastettua voita (ghee)
4 salottisipulia hienonnettuna
1 tl juustokuminaa (jeeraa) jauheena
1 tl korianteria jauheena
1/2 tl chilijauhetta
2 tl kardemummaa
kanelitanko
1 muskotinkukka
250 g basmatiriisiä
6 dl kanalientä
50 g paahdettuja cashewpähkinöitä
suolaa maun mukaan
koristeeksi tuoretta korianteria
Lämmitä kirkastettu voi paistokasarissa ja paahda cashewpähkinöitä rasvassa, kunnes pähkinät saavat vähän väriä. Ota pähkinät pannulta ja laita kuivumaan talouspaperin päälle. Kuullota salottisipuleita samassa rasvassa muutama minuutti, älä kuitenkaan ruskista. Sekoita mausteet joukkoon ja kypsennä 5 minuuttia. Varo polttamasta mausteita.
Lisää valkosipuli ja riisi ja kypsennä sekoitellen 5 minuuttia. Kaada joukkoon liemi, mausta suolalla. Peitä kannella ja kypsennä välillä sekoittaen 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt ja riisi kypsynyt. Sekoita joukkoon cashewpähkinät ja silputtu tuore korianteri ja laita tarjolle sellaisenaan tai esim. kanan tai kalan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...