keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Kanaa kung po


Tämä ohje on erinomaisen suositeltavasta tämän vuoden uutuuskirjasta The Flavour Thesaurus, jonka hankin välittömästi Uneliaan kokin blogista siitä luettuani. Kirja luettelee hyvin yhteen sopivia makuyhdistelmiä mielenkiintoisten tarinoiden ja satunnaisten reseptien kera. Kirja ei kuitenkaan missään nimessä ole keittokirja vaan ennemminkin hakuteos, jonka avulla voi tarkistaa, toimiiko jokin tietty yhdistelmä makuja vai onko yritys jo ennalta tuhoon tuomittu.

Tein pieniä muutoksia ohjeeseen, jotta se sopi paremmin kaapista löytyviin raaka-aineisiin. Alkuperäisessä ohjeessa marinadiin käytettiin shaoxing-viiniä, joka paljastui googlauksella kiinalaiseksi saken vastineeksi. Kyse on siis riisiviinistä. Sakea on kyllä Alkonkin valikoimissa ihan useampia merkkejä tarjolla, mutta kiinalaista vastinetta ei löydy. Minulla ei ollut valkoviinipulloa käden ulottuvilla, enkä kahden teelusikallisen takia halunnut sellaista avata muutenkaan, joten tyydyin korvaamaan viinin yhdellä teelusikallisella valkoviinietikkaa. Etikka kun jotenkin kuulosti marinadin raaka-aineelta. Ehkä jotain oleellista nyt menetin, mutta maistui tuo näinkin.

marinadi
1 rkl soijakastiketta
2 tl valkoviiniä (kiinalaista shaoxing-riisiviiniä)
2 tl maissijauhoa
1/2 tl suolaa

kastike
1 rkl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1 tl maissijauhoa
1 tl soijakastiketta
1 tl osterikastiketta
1 tl seesamiöljyä

reilu kourallinen suolaamattomia maapähkinöitä
4 kanan rintafilettä
6 kevätsipulin valkoista osaa 1 cm paloiksi leikattuna
6 kuivattua chiliä ilman siemeniä
2 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 tl inkivääritahnaa
2 rkl maapähkinäöljyä

Leikkaa kana 1 cm kuutioiksi, sekoita marinadin ainekset ja laita kana marinoitumaan. Sekoita kastikeainekset kulhossa ja laita sivuun odottamaan vuoroaan.

Lämmitä maapähkinäöljy wokkipannussa ja paahda pähkinät öljyssä. Nosta pähkinät pannulta ja laita talouspaperin päälle kuivumaan. Laita chilit samaan öljyyn paahtumaan. Varo polttamasta chilejä. Lisää kana pannulle ja ruskista. Lisää valkosipuli, inkivääritahna sekä kevätsipulit. Paista, kunnes kana on kypsää. Lisää kastike. Keitä, kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Lisää vielä maapähkinät ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...