keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Herkkusuut Floridassa: 11th Street Diner

Tustustuimme kevään Floridan reissulla Miami Beachin art deco -arkkitehtuuriin. Upeita vanhoja hotellirakennuksia on onnistuttu hienosti säilyttämään, vaikka ajat eivät aina ole olleet niille kovinkaan suotuisia. Hotellien lisäksi myös yksi merkittävä art deco -ravintola tuli vastaan kaupungilla.


Kyseessä on 11th Street Diner, joka sijaitsee nimensä mukaisesti 11. kadulla, Washington Avenuen kulmassa. Ravintola näyttää vahvasti hyvin perinteiseltä amerikkalaiselta dinerilta, juuri sellaiselta tv:stä tutulta.


New Jerseyssä valmistettu vaunu kuljetettiin Pennsylvanian osavaltion Wilkes-Barren kaupunkiin, jossa se palveli ravintolana vuodesta 1948 alkaen kaikkiaan 44 vuoden ajan. Vuodesta 1992 asti se on jatkanut samoissa hommissa nykyisellä paikallaan Miami Beachilla.


Art decoa vaunussa on joka lähtöön. On pyöreää laivanikkunaa, kuvioita seinissä ja lasitiiltä. Ravintola istuu sijaitiinsa mainiosti ja on erityisen upea pimeällä valomainosten ollessa päällä. Sisätiloista löytyy baaritiski ja tyypillisiä looseja. Harmittavasti kuva upeista sisätiloista jäi ottamatta.


Paikan ruoka on perinteistä amerikkalaista dinerevästä. Minä kokeilin kuubalaista leipää, joka on yksi Miamin alueen herkkuja. Se pitää sisällään nyhtöpossua, kinkkua, juustoa, majoneesia sekä pikkelöityjä kasviksia. Ranskalaisten kanssa tarjottu leipä ei ehkä näytä kummoiselta kuvassa, mutta se oli silti varsin maukas.


Parempi puolisko kokeili paikan fish & chipsin, joka tuli sekin leivän kanssa. Tämäkin annos oli maukas.


Mitään supergourmeeta ei dinereista kannata odottaa. Sen sijaan tarjolla on tuhdin puoleista jenkkisapuskaa ja vastinetta rahalle löytyy varsin hyvin. Niin tässäkin paikassa.

11th Street Diner palvelee asiakkaitaan varsin laajojen aukioloaikojensa puitteissa. Tammikuusta huhtikuuhun ravintola on keskiviikosta sunnuntaihin auki ympäri vuorokauden. Toukokuusta joulukuuhun 24h aukiolo supistuu, silloin paikka on ympäri vuorokauden auki vain torstaista lauantaihin. Muina päivinä ravintola palvelee aamuseitsemästä puoleenyöhön. Ja aamiaista paikasta saa aina, kun se on auki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...