keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Boulevard Social

Luonnoksena tekstien joukkoon oli jäänyt katsaus viime vuoden pikkujouluillallisesta Boulevard Social-ravintolassa Helsingin Bulevardilla. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, joten tässä tämä nyt olisi kännykän kameralla hämärässä räpsittyjen kuvien kera ihmeteltäväksi.


Tällä kertaa olin kännykkäkamerani kanssa oikein reipas ja otin kuvat talteen niin ruokalistasta kuin viinipullojen etiketeistäkin. Siksipä faktat ovat nyt kohdallaan, eikä arvontalaulua tarvitse lauleskella.

Mainion alkudrinkin jälkeen saimme eteemme mausteista gazpachoa ja katkarapucocktailia. Ensimmäinen lasiin kaadettu viini tuli Itävallasta ja se oli ennalta täysin tuntematon Groszer Weinin Gemischter Satz. Viiniä hörpittiin tämän ja myös seuraavan annoksen kanssa.


Seuraavaksi meille tarjottiin härkätartaria paahdetuilla kasviksilla ja rapealla leivällä.


Tämän jälkeen vuorossa oli paistettu kampasimpukka poltetun kukkakaalin kera. Kastikkeessa oli sahramia ja ruskistettua voita. Myös merileväkaviaari kuului annokseen. Tässä kohtaa viinilasiin kaadettiin saksalaisen Weegmullerin Blacn de Noiria. Tämä viini ilahdutti meitä edellisen tapaan kahden annoksen ajan.


Sitten olikin vuorossa possunkylki hunajalla maustetun omenan kera.


Pääruokana tarjoiltiin grillattu lammaskebabia vartaassa fenkolisalaatin, seesamihummuksen ja harissan kera. Viinipuolella siirryimme Etelä-Ranskaan, josta saimme maistettavaksemme Domaine du Séminairen luomupunaviiniä.


Jälkiruokina saimme eteemme paikan itsetehtyä pehmistä sekä sitruunarahkaa sablekakun, suolamarengin ja timjami-sitruunajäätelön kanssa. Jälkiruokia varten lasiin kaadettiin sisilialaisen Martinezin valmistamaa Marsala Superiore Riserva Dolcea.

Björckin imperiumin ravintoloissa aiemminkin vierailleena tiesin kohtalaisen hyvin mitä odottaa. Annoksissa oli jälleen sovitettu ravintolan teemaan kuuluen Välimeren alueen eri maiden ruokakulttuurien antia hauskasti yhteen. Annokset oli myös tehty jaettaviksi, eli useammalle ruokailijalle riittävä astiallinen evästä tuotiin aina kerralla ja siitä kukin sai ottaa oman osansa.

Kaikin puolin ilta sujui mukavasti. Hyvässä seurassa ruokailu on toki aina kivaa. Silti hyvä ruoka pystyy nostamaan tunnelman vielä uudelle tasolla. Etenkin lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta napatut vaikutteet useissa annoksissa toivat kivan tvistin, näiden alueiden ruokakulttuuri kun on jäänyt itselle kohtalaisen vieraaksi. Ihan hyvin voisin kuvitella palaavani tähän ravintolaan ihan omallakin rahalla joskus ruokailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...