keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Sosekeitto paahdetuista juureksista

Kevään kasvissosekeittosesongin aikana kokeilin tällaistakin reseptiä. Silmä sattui erityisesti tuohon keiton päälle lisättävään pekoni-pähkinämuruun. Keiton voi toki tehdä ilmankin sitä. Ohje löytyi Maku-lehden sivuilta.


500 g porkkanaa
250 g palsternakkaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1/2 dl oliiviöljyä
1 l kasvislientä
2 dl kuohukermaa

pekoni-pähkinämuru
170 g pekonia
1 1/2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
2 rkl tuoreyrttiseosta (esim. persiljaa ja salviaa)

Kuori ja lohko kasvikset. Laita leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, timjamilla ja oliiviöljyllä. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Siirrä korkeareunaiseen kattilaan. Lisää joukkoon osa kasvisliemestä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vielä loppu kasvisliemi ja kerma. Kuumenna hetki.

Valmista sitten pekoni-pähkinämuru. Hienonna pekoni ja paista se rapeaksi pannulla. Lisää pähkinät ja yrtit. Viimeistele keittoannokset ripottelemalla päälle pekoni-pähkinämurua.

Keitto oli oikein maukasta. Parempi puolisko ei tykännyt pekoni-pähkinämurusta. Minusta se oli loistava lisä muutoinkin maukkaaseen keittoon. Joka tapauksessa keitto kävi hyvin ilmankin tuota murua, joten sen poisjättäminen ei ole laisinkaan mahdotonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...