keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Burgerilla tai parilla Floridassa

USA on burgereiden luvattu maa. Siksipä kevään Floridan reissulla oli ihan pakko näitäkin herkkuja taas kokeilla.


Miami Beachilla löysimme ihan sattumalta ohi kävellessämme paikan nimeltä Five Guys. Se oli useammassakin listauksessa mainittu yhdeksi kaupungin parhaista burgeripaikoista, joten päätimme käydä heidän eväitään kokeilemassa.

Kaverit tuntuivat olevan erityisen vakavissaan nimenomaan ranskalaisten kanssa. Kunkin päivän perunoiden lähde ilmoitettiin taululla ihan viljelijän tarkkuudella. Ranskalaiset myös paistettiin rasvassa kahteen kertaan. Kenties ne oli vielä esikeitettykin, tätä en tosin päässyt itse todistamaan, joten en voi olla aivan varma. Lopputulos joka tapauksessa oli erinomainen. Harvemmin olen yhtä hyviä ranskalaisia saanut maistaa.

Kavereiden burgerit olivat myös maukkaita. Listalla on neljä erilaista burgeria ja lisäksi samat pienempinä versioita. Pienissä on yksi pihvi ja tavallisissa kaksi. Burgereista löytyy perusmalli, jossa on vain pihvi ja sämpylä sekä sama juustolla, pekonilla sekä molemmilla. Muut sörsselit saa valita burgeriinsa vapaasti. Erilaisia täytteitä ja soosseja on yhteensä 15 erilaista.

Kaverit mainostavat käyttävänsä hyvää lihaa ja paistavansa pihvit aina kypsiksi. Periaatteessa pihviähän ei pidä kypsäksi mennä paistamaan, mutta nämä ohuemmat lätyt saa pysymään mehevinä, vaikka ne niin paistaisikin. Tämä annettakoon anteeksi. Juusto-pekoniburgeri oli nimittäin erinomainen. Otin lisäsörsseleitä kohtuudella.

Ravintolassa tilauksen valmistumista odotellessamme lueskelimme pitkin seiniä sijoitettuja kavereiden burgereita kehuvia lehtiartikkeleita. Pian kävi ilmi, että kyse on jälleen kerran ketjusta. Vielä myöhemmin huomasimme, että ketju on rantautunut jo Eurooppaankin. Presidentti Obama oli maininnut Five Guysin omaksi suosikikseen.


Tien varren Denny's -ketjudinerissa ehdimme myös kokeilla paikan sriracha-burgerin. Syötävää oli varsin paljon, mutta burgeri ei mikään superihmeellinen ollut. Tosin kyllä sekin suomalaisen ketjuravintolan perusburgerin päihitti mennen tullen.

Myös Wendy's -ketjun kutkuttavasti nimetty Baconator-burgeri päätyi kokeiltavaksi, kun emme vatsan kiljuessa nälkäänsä löytäneet muutakaan paikkaa tien varrelta. Wendy's kovasti kehuskelee käyttävänsä vain lähellä tuotettua lihaa ja muutoinkin laadukkaita raaka-aineita. Nämä burgerit eivät kovin suuria kehuja ole netissä keränneet, mutta kovaan nälkään Baconator upposi mitä mainioimmin.

Baconator on aika miehinen burgeri, sillä se sisältää sämpylän lisäksi kaksi pihviä, runsaasti pekonia ja juustoa sekä ketsuppia ja majoneesia, mutta ei lainkaan kasviksia. Tässä burgerissa oli tällaiselle höyhensarjalaiselle vähän turhankin tuhdisti syötävää. Ei kannata moista mennä haukkaamaan, jos on vielä pidemmästi ajourakkaa jäljellä. Voi nimittäin Nukkumatti hiipiä salamatkustajaksi. Onneksi Wendy's tarjoaa myös pienempää versiota Son of Baconatoria, joka on vähän isäänsä maltillisemman kokoinen eväs.

Kyllähän näitä muistellessa jo alkaa kuola valua. Lisää burgerihömppää on ihan varmasti luvassa myöhemmin tänä vuonna, kun pääsen nyt vielä tulevan kesälomareissun havaintoja perkaamaan. Burgerinystävien kannattaa siis pysyä kanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...