keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Rapupihvit ja nuudeli-papaijasalaatti

Tämmöinen yhdistelmä oli tarjolla Glorian Ruoka & Viini -lehden numerossa 1/2016. Papaijasalaatti on yksi ruokasuosikeistani Thaimaassa. Tämä ei ollut ihan samanlainen, mutta päätinpä kokeilla kuitenkin.


rapupihvit
500 g kuorittuja katkarapuja
3 kevätsipulia
1 valkosipulin kynsi
1 punainen chili
2 rkl korianteria hienonnettuna
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl kalakastiketta
1 tl sokeria
1 kananmuna
3/4 dl maissitärkkelysjauhoja
öljyä paistamiseen

sitruunaruohomajoneesi
1 1/2 dl majoneesia
2 rkl limetin mehua
2 tl raastettua sitruunaruohoa (valmis purkkituote)

papaija-nuudelisalaatti
150 g kuorittuja soijapapuja (pakaste)
1 papaija
5 kirsikkatomaattia
300 g riisinuudelia
2 rkl suolapähkinöitä

kastike
1 punainen chili
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ruokokidesokeria
2 rkl kalakastiketta
1 limetin mehu
lisäksi tuoretta korianteria

Valmista ensin majoneesi. Sekoita ainekset ja laita maustumaan kylmään. Majoneesi kannattaa toki tehdä itse.

Sitten on rapupihvien massan vuoro. Valuta katkaravuista neste siivilässä. Painele rapuja, jotta neste irtoaa. Hienonna katkaravut. Hienonna myös kevätsipulit, valkosipuli, chili ja korianteri. Sekoita ainekset.

Ennen pihvien paistamista valmista salaatti. Keitä jäisiä soijapapuja noin 2 minuuttia. Jäähdytä lävikössä kylmän veden alla. Kuori papaija ja poista siemenet. Raasta karkeaksi raasteeksi. Halkaise kirsikkatomaatit.

Valmista seuraavaksi salaatin kastike. Sekoita aineet kulhossa. lisää papaijaraaste, tomaatit ja pavut. Siirrä kylmään maustumaan 15 minuutiksi.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja laita tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon papaijaseos sekä suolapähkinät. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.

Ja sitten paistetaan ne pihvit. Massa on hyvin löysää, minkä vuoksi lehdessä suotiteltiin käyttämään lettupannua. Moista ei meiltä löydy, joten piti vähän soveltaa. Yritin lastan avulla pitää massan hallinnassa pannulla, kunnes se ehti hyytyä riittävästi, että pysyi paikoillaan itsekseen. Käännä pihvi, kun se vaikuttaa kestävän kääntämisen ja paista myös toiselta puolelta. Tarjoa papaija-nuudelisaalaatin sekä sitruunaruohomajoneesin kanssa.

Ensimmäiset pihvit olivat melkoisen rumia harjoittelukappaleita, mutta kyllä nekin sai syötyä. Loppua kohti sain hommasta vähän kiinni ja lopputulos oli parempi. Ruoka oli hyvää, mutta varsin suuritöistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...