tiistai 21. tammikuuta 2014

Italialainen lihapullakeitto

Keitoilla jatketaan tätä vuotta. Tämä ohje on nyt Glorian Ruoka & Viini-aviisista, mutta vastaavia olen nähnyt muuallakin. On jo pitkään pitänyt kokeilla. Nyt sitten kokeilin. Hyvää on, eikä lainkaan hankalaa.


1 porkkana
1/2 pienehköä kesäkurpitsaa
12 dl kasvislientä
150 g vihreitä papuja
1 dl pikkupastaa
lehtipersiljaa
raastettua parmesaania

lihapullat
400 g pihvikarjan paistijauhelihaa
50 g salamia
1 dl raastettua parmesaania
2 valkosipulin kynttä
1 1/2 dl leivänmuruja
4 rkl hienonnettua oreganoa
1 iso kananmuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Tee aluksi lihapullat. Kuutioi salamia, raasta parmesaani ja valkosipuli. Sekoita ainekset kulhossa ja pyörittele kostein käsin pieniä pullia.

Kuori porkkana ja kuutioi se sekä kesäkurpitsa. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää porkkana, kesäkurpitsa ja lihapullat. Keitä keskilämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää puhdistetut pavut ja keitä vielä 7 minuuttia. Lisää lopuksi pasta ja keitä vielä pastapakkauksen ilmoittaman keittoajan verran. Raasta päälle parmesaania ja lisää myös silputtu lehtipersilja.

Lihapullat jäävät vaaleiksi tällä metodilla kypsennettyinä, joten lehdessä kehotettiin paistamaan ne öljyssä, mikäli vaaleus häiritsee. Minua ei häirinnyt. Hyvä olivat ja se riitti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...