Raparperia tulee taas joka tuutista ja jotain pitäisi siitä keksiä tekemistä. Jäätelöä on tehty ja hilloakin keitetty aiempina vuosina. Piirakoitakin on pyöräytelty. Tässä tämmöinen piirakka, jonka parempi puolisko leipoi viikonloppuna. Ohje tuli ihan vaan vähän tuunaten Kotikokista.
pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte
1/2 l raparperia
1 tlk kermaviiliä
1 muna
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 tl kanelia
Tee ensin pohjataikina. Vaahdota voi ja sokeria ja lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita voi-sokerivaahdon joukkoon. Levitä pyöreään piirakkavuokaan niin, että taikina nousee vuoan reunoille.
Kuori raparperit ja leikkaa ohuiksi paloiksi. Sekoita täytteen aineet ja levitä pohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Tästä piirakasta tuli niin hyvää, ettei sitä tarvinut viedä töihin eikä muuallekaan tarjottavaksi. Söimme sen viikonlopun aikana ihan kaksistaan. Nami nam.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti