maanantai 3. kesäkuuta 2013

Parsaa pannulla

Parsa on meillä jäänyt vähän paitsioon. Parsakattilaa en omista ja noiden kepukoiden keittäminen on tuntunut vaikealta peruskattilassa, kun eivät ne sinne mahdu. Siksi olinkin innoissani, kun Luomon keittiömestari Jouni Toivanen Glorian Ruoka & Viini-lehdessä kertoi, että parsa kannattaa keittämisen sijaan paistaa voissa pannulla.


Tänä keväänä meillä onkin sitten herkuteltu parsalla oikein urakalla. Parsa on ilmestynyt lisukkeeksi vähän kaikelle, kuten esim. pihville ja punaviinikastikkeelle. Käy muuten siihenkin. Ihan perinteistä parsaa hollandaisekastikkeessakin olen kokeillut.


parsa
4-6 parsaa ruokailijaa kohti
30 g voita
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Napsauta parsoista pois kuiva alaosa. Kuori parsat nupusta alaspäin. Sulata voi pannulla ja lisää oliiviöljy. Paista parsoja puolilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.

hollandaisekastike
1/2 dl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
4 keltuaista
200 g voita
2 rkl sitruunan mehua
suolaa

Sulata voi. Sekoita vesi, etikka ja keltuaiset metallikulhossa. Laita kulho vesihauteeseen ja vispaa kaistiketta n. 5 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Ota kulho vesihauteesta ja kaada voi joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta sitruunan mehulla ja suolalla. Siivilöi.

Hollandaisenhan voi tehdä myös reduktiomenetelmällä. Tästä on kaksi eri koulukuntaa. Laiskana käytin nyt tätä Jounin ohjetta, joka oli tuossa lehdessä siinä parsojen paistamisohjeen kaverina.

Parsalle ja hollandaiselle vielä kun kaataa kaveriksi lasillisen sauvignon blanc-viiniä, on varsinainen klassikkoalkuruoka valmis. Tästä taitaa nyt tulla meilläkin jokakeväinen ohjelmanumero parsojen saapuessa kauppoinhin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...