sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Lakujäätelöä uusilla metkuilla

Lakujäätelöä olen tehnyt ennenkin. Lakuksi jäätelöön olen sulatellut Kouvolan lakua ja Punnitse & Säästä-kaupasta saatavaa lakritsitankoa. Nyt Glorian Ruoka & Viini-lehden vinkistä ostin kaupasta Urtekramin luomua raakalakritsijauhetta. Se on varsin tujua. Lisäksi käytin apuna toista saman aviisin vinkkiä korvata sokeri glukoosisiirapilla pehmeämmän massan saamiseksi. Tein tämmöisen pienen koe-erän ensiksi. Tästä määrästä ei siis riitä välttämättä koko perheelle.


3/4 dl glukoosisiirappia
1 1/4 dl täysmaitoa
3 tl raakalakritsijauhetta
2 tl apteekkarin salmiakkia
3 keltuaista
2 1/2 dl kuohukermaa

Sekoita maito ja glukoosisiirappi sekä lakritsi ja salmiakki kattilassa. Kiehauta. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes salmiakki on sulanut. Vatkaa keltuaiset kevyesti ja sekoita mukaan kattilaan. Lämmitä varovasti koko ajan tiukasti vispaten, kunnes seos sakenee. Älä päästä keltuaisia menemään kokkeliksi. Jäähdytä massa hyvin. Vatkaa kerma ja sekoita massan joukkoon. Pyöräytä jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.

Kohtalaisen lakritsista tästä nyt sitten tuli. Tuon lakritsijauheen pakkauksessa varoiteltiin verenpaineongelmista kärsiviä olemaan tarkkana annostuksen kanssa. Lakritsihan nostaa verenpainetta.

Kenties tuo teollinen tuote glukoosisiirappi ajoi asiansa, sillä seuraavanakin päivänä jäätelö oli hetken aikaa pakastimesta ottamisen jälkeen rakenteeltaan varsin pehmeää.

Kaiken kaikkiaan koe-erä onnistui ja ehkä saatan tätä tehdä työkavereille lomalle lähtiessäni. Joskus ennenkin olen jäätelöä tähän tarkoitukseen tehnyt, mutta unohtanut sitten kotiin pakastimeen ja syönyt lopulta koko töhnän itse. Hah. Tärkeintähän on hyvä tarkoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...