keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Kanaa molekastikkeessa

Tämä ohje on uusimmasta Glorian Ruoka&viini-lehdestä. Meksikolainen tapa käyttää suklaata liharuoan kastikkeessa yhdessä chilin kanssa on vain yksinkertaisesti niin mainio, että päätin kokeilla tätä ohjetta saman tien. Käytin kanana ohjeen suosituksen mukaisesti Kukonharjan kukonpoikaa, tällä kertaa rintapaloja, joka onkin aivan mahtavan maukasta. Sanokaa tekin jyrkkä ei tehokasvatetuille kanoille!

1 kg kanan rintapaloja/-leikkeitä
4 rkl rypsiöljyä
2 tl korianterin siemeniä
1 tl juustokuminan siemeniä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulin kynttä silputtuna
4 punaista chiliä suikaleina
2 vihreää chiliä suikaleina
1 l kanalientä
2 dl vastapuristettua appelsiinimehua
2 kanelitankoa
1/2 dl rusinoita
1 dl rouhittuja manteleita
1/2 dl kuivattuja aprikooseja pieninä paloina
50 g tummaa suklaata
2 tl appelsiinin kuorta
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl tuoretta korianteria silputtuna
(2 rkl maissitärkkelystä)

Paista chiliä, sipuleita sekä korianterin ja juustokuminan siemeniä öljyssä isossa paistokasarissa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää kanat ja paista niihin kaunis paistopinta. Lisää kanaliemi ja appelsiinimehu, kanelitangot, rusinat, mantelit ja aprikoosit. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia välillä sekoitellen, kunnes kana on kypsää. Lisää appelsiinin kuori ja sokeri sekä suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Voit suurustaa kastikkeen halutessasi maissitärkkelyksellä. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja kaada kastikkeen sekaan samalla sekoittaen. Anna kiehua koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan.

Lisää juuri ennen tarjoilua tuore korianteri. Tarjoile riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...