sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Taste of Tuska 2015

Parin vuoden jälkeen palasin tänä kesänä Tuskaan. Edellisestä kerrasta kirjoittelin jokusen sanan ruokavinkkelistä. Nyt olisi taas sanottavaa, sillä rutinani on selvästi kuultu.


Kuten aiemmin tuli todettua, on Tuska aina ollut surullisen kuuluisa kehnoista eväistään. Ruokakojut myivät toinen toistaan luotaantyöntävämmän näköisiä eväitä. Loppujen lopuksi ainoa syötäväksi kelpaavan näköinen ruoka oli grillimakkara. Joka kerta festivaalille osallistuttuani annoin palautetta tästä kurjasta ruokatarjonnasta.

Vuoden 2014 syksyllä uutisoitiin festivaali-isännyyden siirtyneen Nosturin ohjelmapäällikkö Eeka Mäkyselle. Selvästi uusi toimitusjohtaja on pistänyt tuulemaan. Jossain haastattelussa hän kertoi kaikkien ruokakojujen menneen vaihtoon edellisvuodesta. Yleisö kuulemma vaatii kunnon tarjontaa myös ruokapuolella. On vaatinut ennenkin, mutta nyt sitten on kuunneltu.


Nyt mukana oli muistakin yhteyksistä tuttuja ruokakärryjä, kuten Street Gastro. Heillä näkyi olevan tarjolla kovasti tutun näköinen possu sandwich, jonka olen varmasti syönyt jo aiemmin jossain. Vaan eipä haitannut, kokeilin sen taas ja tykkäsin edelleen.

Myös vähän rauhallisempaa miljöötä oli tarjolla Black Dining -ravintolan muodossa. Etäällä lavoista sijainnut istumaravintola tarjosi suojaa säältä (jota tosin ei tänä vuonna tarvittu) sekä kohtalaisen hiljaista ympäristöä. Pöytiintarjoilu ja muut hienoudet olivat kunnossa.


Black diningissa kokeilin black angus burgerin. Ruoka oli ihan kelvollista, joskaan ei mitään ihmeellistä. Ranskalaiset olivat vähän turhan bulkkia tavaraa. Burgeri oli kuitenkin maukas. Juomasuositus Koffin portteri toimi ihan hyvin. Ainoa miinus tulee pitkästä odotusajasta. Jonotus sisälle, ruokailu ja laskun hoitaminen veivät pitkälti yli tunnin, mikä tarkoitti aiotun yhden esityksen sijaan melkein kokonaisen kahden esityksen missaamista.


Liesikiesin pisteestä kokeilin pig boy slider combon, jossa oli nyhtöpossua briossisämpylän välissä ja kaverina maalaisranskalaiset. Setti oli erinomainen. Näkyi maistuvan muillekin, sillä jonoa riitti.

Kuulemma myös muu ruokatarjonta oli todella hyvää. Esimerkiksi Greek Grillin gyros ja Haikala Cateringin hodari saivat kovasti kehuja. Hyvä, Tuska, näin se homma etenee! Tulen toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...