keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kaffan kylmäuutettu kahvi

Kylmäuutettu kahvi on hyvää kesällä. Tai siis varmasti olisi, jos olisi se kesä. Vaan nythän keli on lämpenemään päin.


Joka tapauksessa kuulin helsinkiläisen luottopaahtimoni Kaffan tuoneen markkinoille kylmänä juotavan kahvin, joka on valmis nautittavaksi, eikä sisällä mitään hämmentäviä ylimääräisyyksiä, kuten moni muu kaupan kylmäkaapin kahvia sisältävä juoma. Myös markkinointislogan on hyvä: cold is the new black.


Kun emme keksineet mistä näitä saisi, menimme ihan paikan päälle Kaffan kahvilaan Helsingin Pursimiehenkadulle katsomaan. Siellä tuota juomaa olisi saanut hanasta. Tyydyimme kuitenkin nappaamaan pari putelia mukaan ja vähän papuja päälle.


Ja kun kahvilassa ollaan, pitihän sitä kahviakin maistaa. Parempi puolisko otti kesän kunniaksi jäälaten, joka oli törkeän hyvää. Itse tilasin ruandalaista kahvia aeropressillä valmistettuna. Kivan hedelmäistä, jopa pähkinäistä, oli tämä. Ei paha. Kaffalta nämä kahvihommat luonnistuvat.


Kylmäuutetun kahvin valmistamiseksi löytyy cold drip -laite, joka on pikkuisen hintava. Jos tällainen välineurheilu kiinnostaa, niin laitetta näkyi Kaffan kaupassa olevan hyllyssä. Nettikaupasta en samaista laitetta löytänyt. Itse sekoitan kahvin ja veden purkissa ja annan tekeytyä jääkaapissa ennen suodatusta.

Mutta vaikka kylmäuutettu kahvi syntyy itsekin tehtynä helposti, tulee näitä Kaffan uutuuksia tuhottua jokunen kesän aikana. Jos siis sitä kesää riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...