maanantai 15. syyskuuta 2014

Helsinkiläistä lähiruokaa

Olin aiemmin lueskellut Helsingin Sanomista kuinka kaupunginosien nimillä myydään nyt ruokaa. Artikkelissa mainittiin mm. kaupunginosien mukaan nimettyjä juustoja valmistava Helsingin Meijeriliike, joka oli entuudestaan jo tuttu. Jutussa mainittiin myös Helsingin Makkaratehdas, jonka tuotteita päätin heti katsella tarkemmin netistä. Chili dogin tekeminen itse kun on ollut työn alla jo jonkin aikaa ja siihen olen sopivaa nakkia etsiskellyt. Tehtaan Yönakki vaikutti hyvältä tähän tarkoitukseen.


Tuolta ruokakaupasta bongasinkin sitten heti Helsingin Makkaratehtaan tuotteet. Yönakin lisäksi tarjolla oli ainakin currywurstia. Sattumalta kaupassa oli paikalla myös makkaratehtaan esittelijä, joka maistatti yönakkia lihapiirakan välissä. Valmiita hodareitakin oli näillä nakeilla jo myynnissä, mutta minä tykkään tehdä itse. Kokeilin ensialkuun syödä Yönakkia ihan vaan perunamuusin kanssa ja hyvää oli.


Toinen uutuusbongaus tapahtui kylmähyllyssä, josta löytyi Helsingin Meijeriliikkeen jogurtteja. Enpäs ollut näistä tuotteista vielä kuullutkaan. Tarjolla oli maustamatonta, tyrniä ja puolukkaa. Otimme testiin maustamatonta ja puolukkaa. Maustamaton oli erinomaisen hyvää oli tuoreen mangon kanssa syötynä. Eikä ollut lisäaineita mukana. Puolukkajogurttia kokeilin granolan kanssa ja hyvää oli sekin. Ei lainkaan liian makeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...