lauantai 6. syyskuuta 2014

Birgittan burgerit

Sieltä ja täältä sekä mm. Avaruusaseman blogista on kuulunut kauniita sanoja Birgitta Hernesaaren burgereista. Tämä Helsingin Hernesaaressa sijaitseva pieni kesäinen ruokapaikka oli nyt sitten kohteena eilen työpäivän jälkeen. Vielä ei ollut kovin täyttä puoli viiden aikaan, mutta poistuessamme sitäkin enemmän. Keli näin syyskuun alun viikonlopun korvalla oli lähes kesäinen, lämpötila oli 20 asteen tienoilla, joskin tuuli kävi kylmänä mereltä. Ulkopöydissä oli tuulista ja viileää.


Birgitta sijaitsee hienon merimaiseman äärellä. Paikka on hauska kyhäelmä puuta ja lasia. Ulkopuolen puupinnat on poltettu mustiksi. Kuulemma aukioloa riittää syyskuun loppuun. Sen jälkeen parhaimmillaankin puoliavoimessa tilassa syöminen olisikin varmasti ikävää.


Listalla oli perjantai-iltapäivällä tarjolla paikan perusburgeri sekä lohiannos. Kalaa emme katselleen tarkemmin, koska olimme tulleet burgerille. Burgerin kaveriksi tuli mainioita perunoita ja majoneesia. Lisukkeet toimivan erinomaisesti.


Itse burgeria tutkailin hyvin kriittisesti. Aidolla hiiligrillillä valmistettu pihvi oli erinomaisen maukas. Pikkuisen turhan kypsäksi se oli ehtinyt, joskaan ei vielä kuivaksi asti. Tästä pieni miinus annettakoon. Juustona oli semmoinen oranssinvärinen peruscheddar, joka ei oikein maistu miltään. Tästä toinen pienehkö miinus.


Sämpylä oli ulkopinnaltaan vähän kova burgerisämpyläksi, mutta sisältä sopivan pullamainen ja maukas. Burgeri oli käsin syötäväksi turhan korkea, mikä tuntuu Suomessa olevan tapana parempien burgereiden keskuudessa. Yleisesti Birgittan burgeri oli ehdottomasti yksi parhaita Suomessa syömiäni. Ei ehkä kuitenkaan ihan Roslundin burgerin veroinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...