maanantai 5. toukokuuta 2014

Kievin kana

Tässä tämän kevään poliittinen broileri. Vaan miksi se on Kievin kana eikä Kiovan? Sopivasti Ukrainan hässäköiden alla tämä ohje oli tarjolla Yhteishyvän ruokaliitteessä.


Kievin kana on näitä ruokia, joita työpaikan alakerran ruokala ei osaa totaalisesti pilata. Ehkä se on se leivitys. Tai sitten nämä tulevat puolivalmiina jostain ja sitten keittiön väki vain uunissa lämmittää. Ihan hirveästi ei haittaa, että muutamme syksyllä osana isompaa härdelliä kaupungin ytimeen uusien ruokapöytien äärelle.

Mutta sitten asiaan. Ohje kuului olevan kevyempi versio perinteisestä, mutta en nyt keksi missä tässä on muka säästetty. Ihan kelpoa oli joka tapauksessa. Hieman joutuu näpräämään, mutta lopputulos on sen väärti.

4 kanan rintafilettä

maustevoi
100 g voita
1 valkosipulin kynsi
2 rkl silputtua persiljaa
2 rkl sitruunamehua
0,2 tl kuivattua rakuunaa
0,2 tl mustapippuria
0,2 tl suolaa

leivitys
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,2 tl mustapippuria
2 munaa

Sekoita maustevoin ainekset. Taputteli paperin tai kelmun avulla noin 1cm paksuiseksi levyksi. Laita jääkaappiin tai pakastimeen. Kun maustevoi on kiinteytynyt, leikkaa se kuutioiksi.

Leikkaa broilerin fileet taskuiksi ja sujauta taskuihin maustevoita. Sulje taskut cocktailtikuilla. Sekoita vehnäjauho ja suola yhdellä lautasella. Riko kananmukat toiselle lautaselle ja levitä korppujauhot kolmannelle lautaselle. Kierittele broilerin fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista öljyn ja voin seoksessa pannulla fileisiin rapea pinta. Kypsennä loppuun 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...