keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Peruna-palsternakkasosekeitto

Taannoin yksin kotona ollessani viikonloppuna tuli syötyä vähän raskaamman puoleisesti, joten ajattelin aloittaa uuden viikon tekemällä kepeän sosekeiton jääkaapista löytyvistä tarvikkeista. Palsternakan olin ostanut tarkoituksenani tehdä ankankoiville palsternakkapyrettä, mutta päädyinkin sitten paistamaan perunoita ankanrasvassa ja palsternakka jäi yli. Siksi palsternakka päätyi keittoon.


Ohje löytyi Hesarista ja perunaa jouduin vielä hankkimaan lisäksi kaupasta. Muut ainekset olivat jääkaapissa valmiina.

400 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
5 dl kasvislientä
1 dl kermaa
mustapippuria
suolaa

Kuori ja lohko perunat, palsternakka sekä sipuli. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää kasvikset. Keitä n. 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella, lisää kerma ja mausta. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä.

Tämä oli ihan näppärä arkiruoka. Hyvin jaksoi istua pitkähköksi venähtäneen taloyhtiön yhtiökokouksenkin lautasellisen syötyään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...