torstai 10. tammikuuta 2013

Vuosi alkaa thaityylisellä kanakeitolla

Viime vuoden loppu sujui vähän hiljaisesti täällä blogissa. Joululomamatkaan piti valmistautua ja semmoista. Yksi Postres-keikka tuli luonnosasteelle jo dokumentoitua, mutta jäi senkin postaus sitten. Ehkä postaan sen tässä vielä myöhemmin.

Nyt sitten pienen kröhän kiusatessa aloitellaan tämän vuoden bloggauskausi thaivaikutteisilla kanakeitolla. Kanakeitto kun on flunssaruokaa. Kröhä ei ole paha, mutta onpa kuitenkin riittävä tämmöiselle eväälle tekosyyksi.


Otin ohjeen Kokeilta ja poteilta ja muokkasin sitten oman mielen mukaiseksi. Lähinnä jouduin vähän joustamaan tarveaineissa, kun kaupassa ei kaikkea ollut. Lisäksi laitoin vähän lisää tavaraa, että tulisi piskuisemman ruokaisampi. Heti tuoksui thaimaa ja maistui myös. Tykkäsin.

400 g broilerin rintafilettä
2 porkkanaa
100 g kirsikkatomaatteja
1 tl inkivääritahnaa
2 pientä salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
1 sitruunaruoho
1 tl chilijauhetta
3 kaffirlimetin lehteä
4 dl kanalientä
4 dl kookosmaitoa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria (mieluusti palmusokeria)
3 rkl limettimehua

Leikkaa kana pieniksi paloiksi. Leikkaa porkkana suikaleiksi. Silppua sipulit. Leikkaa sitruunaruoho reiluiksi paloiksi.

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi ja lisää kanat, porkkanat, kirsikkatomaatit, sipulit, inkivääritahna, sitruunaruoho ja kaffirlimetin lehdet. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia tai kunnes kanapalat ovat kypsiä. Lisää kookosmaito ja chili. Kiehauta ja mausta lopuksi kalakastikkeella, sokerilla ja limetin mehulla.

Halutessasi voit poistaa keitosta sitruunaruohon ja kaffirlimetin lehdet tässä kohtaa (esim. siivilöimällä). Thaimaassa tuntuivat kyllä luottavan kunkin ruokailijan kykyyn kalastella tämmöiset sattumat pois. Ovat nimittäin vähän samanlaisia kuin mustapippurit ja laakerinlehdet, eli ei tarkoituksella tee mieli kauhoa suuhun keitosta.

Tämmöistä tällä kertaa. Tarinaa joululomasta on työn alla. Aiemminkin olen näitä uhkaillut tänne kirjailla, mutta tällä kertaa voisin ihan toteuttaakin uhkaukseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...